Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha valakinek nincsenek céljai,...

Ha valakinek nincsenek céljai, a mának él, nem érdekli más csak az élvezetek hajszolása, gondolok itt evésre ivásra szexre utazásokra, az milyen jellemű ember, estleg valamilyen mentális betegségben szenved?

Figyelt kérdés
mentális betegség, élvezetek hajszolása

2024. aug. 13. 21:11
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ettől még nem bolond. Ennyierővel, aki gyereket vállal meg csak a fajfentartási ösztöneinek él? Ott milyen cél van? Beilleszkedni és megfelelni a társadalmi elvárásoknak?

Az utazás, élvezetek is egy cél. Ha megdolgozik érte, akkor miért ne? Élje úgy mindenki az életét, ahogyan tudja és szeretné, persz normális, törvényes keretek között, nem másokat tönkretéve, így értem. Amúgy meg a a szexualitás, mint cél, amit negatívan tüntettél fel: konkrétan minden egészséges felnőtt (és persze tini) életét ez bizony mozgatja és nem is kicsit.

2024. aug. 13. 21:30
 2/8 anonim ***** válasza:
83%
Amúgy érdemes lenne tudni, hogy hány éves, akiről írsz. Mert 20-on évesen még inkább ez mozgatja az embereket.
2024. aug. 13. 21:32
 3/8 anonim ***** válasza:
92%

Tök egészséges vagyok - és hedonista!

Antarktiszt kivéve mindegyik földrészen jártam, mindhárom óceán partján fürödtem, minden nap iszok sört, és sok barátnőm van...

És imádom ezt az életet.

2024. aug. 13. 21:34
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Legtöbbször a boldogság a cél. Vagyis az kellene, hogy legyen a cél, hogy boldog és elégedett vagyok az életemmel. Ez mindenkinél más. Kit ez, kit az tesz boldoggá. Ezt nem lehet szabályozni, bár volt rá példa a történelembe. Még jó 50 évvel ezelőtt is minden lányt úgy neveltek, hogy csak akkor van értelme az életednek, ha férjhez mész és családod lesz. Így sok lánynak ez volt a fő célja, jól férjhez menni és gyekeket nevelni, mégha igazából utálta is az egész családosdit. Sajnos most is e felé megyünk vissza, mert a mai napig ezt próbálják a lányok, nők torkán lenyomni, hogy haszontalan vagy, ha nincs gyereked, férjed, ja és beteg vagy. Kiváncsi vagyok, hogy szerinted minek kellene, hogy legyen a célja egy embernek? Én pl. 32 éves nő vagyok és dolgozom. Jelenleg a célom, hogy 5 év kihagyás után befejezzem az egyetemet, megszerezzem a diplomámat. Utána az igazi álmaimnak akarok élni: megírni a regényeimet, történeteimet stb. Na meg a művészi dolgaimat is megélni, pl. gyöngyszövés. Engem ez tenne boldoggá, ha végre alkothatnék. Mást az utazás, van akit a családosdi. Mindenkinek más a célja, mindenkit más tesz boldoggá.
2024. aug. 13. 22:02
 5/8 anonim ***** válasza:
48%

Ha ez az élet elve, akkor semmi gond.

Ha azért csinálja, hogy addig is X dologra ne kelljen gondolnia, akkor baj.

Persze lehetnek átfedések, vékony jég...

2024. aug. 13. 22:28
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért? Mi tegye boldoggá? A mindennapi robot? Amit a "kedves" kormányunk akar lenyomni a torkunkon a kihasználásunk érdekében "munkaalapú társadalom" címszó alatt hogy legyen kiket levámolni a különféle adókkal és járulékokkal? Közben lóf@szt sem kapunk mert közügyekkel nem foglalkoznak csak a külföld és a "mutyi"? Beteg nem lehetsz mert megdöglesz?

Szép életcél!

Bódottá' gyere haza!

2024. aug. 13. 22:28
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

"gondolok itt evésre ivásra szexre utazásokra"

Jól csinálja! Ebben a "QRVA ORSZÁGBAN" (Gyurcsány után szabadon) más örömünk úgyse nagyon lehet!

"milyen jellemű ember"

Okos!

2024. aug. 13. 22:32
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Kitűzöd a célt! Milyen perspektíváid vannak?

Úgy értem van -e alaptőkéd?

Jó munkahelyed?

Kapcsolati tőkéd?

Támogató, stabil családod?

Mert így elhiszem hogy vannak céljaid!

De aki alapból sánta babakocsival indul neki az életnek az általában lyukas gatyával is fog éldegélni, a tapasztalatok többsége ezt bizonyítja!

Persze vannak csodák és kivételek, csak ez ritka!

És az országunk sincs a helyzet magaslatán!

Még egyetlen kisember megélhetése sem érdekelte a politikusokat!

Alattunk a tátongó űr, folyamatosan visszahúz minket egy sötét erő ami ezt az országot folyamatosan kísérti!

2024. aug. 13. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!