Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A faxiprol hízlal?

A faxiprol hízlal?

Figyelt kérdés
aug. 11. 09:07
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:

engem nem, sok embert nem, ritka hogy igen. foleg ha 225mg fele mesz nagyjabol +-, 75mg meg ilyenek nem nagyon hatnak jobban mint egy mezei SSRI, annyi erovel bevehetnel egy citalopramot. Ennek ilyen linearisan fokozatos hatasa van. Olvastam kulfoldon 25mg-okat is adnak vagy kb annyit. Es ugy lepkednek fel, oszinten nem olvastam arrol hogy hizlalna, 100 bol 5 kb. Ez nem az a fajta gyogyszer ha terapeutikus dozisban szeded, hogy hizlalna.

150 - 225mg elvileg SNRI szeru mint a duloxetine, en a testvereknek hivom ezt a kettot, na 225 felett mar beindul valami. Enyhe SNDRI, de erosebb hatas. Ez az egy ilyen van itthon meg az orbancfu. De az orbancfuvel meg kell valogatni hogy mit eszel ha jol tudom, venlafaxinnal nem. En szedtem, 300mg egybol, mert mar elegem lett, hat nem kellett volna. 225mg turheto volt igy egybol, mint egy sima 2 het szar 2 het lassan mukodik. De ez eros gyogyszer azert. Probat meger 3 - 5 napig, ha nagyon nehez akkor szerintem kerj xanaxot egy idore ugy 2 hetig. A fele is lehet menni, ugyanugy nehezebb, de erosebb hatas, a max adag 375mg egyebkent ha minden igaz. Szoval messze jarunk tole. Azt olvastam szakirodalomban, SNDRI dozisban (225mg eleg enyhe SNDRI egyebkent, de az) ami kb. 300mg, mar ADHD-ra is hasznaljak kiegeszitokent vagy monoterapiakent, illetve neuropatias fajdalom ellene cukorbetegeknek, plusz enyhen hat alpha csatornakon keresztul opioid rendszerre. Pszichiaterem szerint ez a legjobb antidepresszans. Kepzeld el ugy, hogy a duloxetine egy 100-as skalan kb 60, a venlafaxine 225 - 300mg dozisban ugy 100-bol 90.

Mashogy mukodnek a 60 - 90 kozott mar.

aug. 11. 09:26
 2/17 A kérdező kommentje:
150 mg ot kell szednem. Amúgy én olwexyát szedek 150 mg ot ez csak helyettesítő gyógyszer.
aug. 11. 09:40
 3/17 A kérdező kommentje:
Csak utána olvastam a neten,hogy a Faxiprol kevésbe hízlal sőt volt aki veszített is a súlyából. Az olwexya viszont hajlamosít a hízásra ezért is híztam meg tőle.
aug. 11. 09:54
 4/17 anonim ***** válasza:
En olwexyat szedtem, szloven krka keszitmeny, nem tudom miert hianycikk, de nekem mukodott, erdekes. Akkor megis vannak kulonbsegek ugyanaz a hatoanyag (elvileg?) es a masik marka kozott ami ugyanazt tartalmazza (elvileg?)? Volt mar erre pelda nem egyszer, hogy mas termek de ugyanaz a hatoanyag, es mashogy mukodnek. na mindegy erdekes
aug. 11. 11:53
 5/17 A kérdező kommentje:
Hát majd kiderül,hogy mennyivel másabb. Csak ma kezdtem el ezt szedni remélem beválik legalább át tudnék térni a kapszuláról a tablettára. Sokkal jobb lenne. Meg persze ha ez a gyógyszer nem hízlalna inkább tudnék fogyni.
aug. 11. 12:10
 6/17 anonim ***** válasza:

Az erdekes. a szloven farmakoipar nagyon hires, rengeteg orszagba exportal az EU-ban, mig a faxiprol csak M.o-ban meg a kornyezo orszagok 1 - 3 jaba (Ausztria kivetelevel) es ott sem a faxiprolt irjak fel, igaz sem az olwexyat.

Hat ha tenyleg a venlafaxine-tol hizol, az eszmeletlen ritka.

aug. 11. 12:21
 7/17 A kérdező kommentje:
Én nem csak az olwexyától híztam hanem régen mikor szedtem a Sertralint attól is :(
aug. 11. 12:41
 8/17 anonim ***** válasza:

Hat a es/citalopram-tol nem csoda, az SSRI-k a legrosszabbak. Nem vagy alig hatnak, tipikus eljaras, hogy "lehet keves a serotoninja a synaptic cleftben hat legyen tobb akkor meg kapjon egy kis rivotrilt/frontint". Minden doki szint ezt csinalja. Az SSRI-k mar reg idejet multak.

A SNRI-k meg SNDRI-k mar ujszeruek mert rajottek, itt nem csak a szerotoninrol van szo, sot, valakinek antiepileptikumot is felirnak, opioid antidepressanst is, tri/tetra ciklikusakat is, de nem. Nekunk csak az SSRI a csolatas.

Es annyi mellekhatassal SSRI, hogy elhizastol kezdve nem alvas meg erekcio gondok, libido gondok, es meg valaki vedi ezeket. Felreertes ne essek, valakinek tenylek ez kell. De felirni 10 bol 9 nek azt? Hagyjuk. Nyugati forrasok is elismerik, hogy hetero polymorfizmus is kozrejatszik, genetika is, plusz valakinek tul SOK a szerotoninja, nem hogy keves, annak meg nyomnak egy jo SSRI-t, hat grat.

Annyi opcio van, de mindig SSRI kerdeseket raknak fel. 10-bol 1 ami vegre mas, peldaul a tied (venlafaxine).

aug. 11. 15:10
 9/17 A kérdező kommentje:
3 napja szedem a Faiprolt de azt vettem észre,hogy éjjel sűrűbben felébredek nem tudok olyan mélyen aludni. Az olwexyánál ilyen gondom nem volt. Napközben jól voltam estére jött rám egy kis szorongás. De lehet a melegtől voltam szarabbul nem tudom.
aug. 13. 09:47
 10/17 anonim ***** válasza:

nekem olwexyatol nem volt alvas gondom, egyedul en magam elkezdtem a 300mg-ot, nem szaroztam aztan begyulladt a prosztatam, de 150mg-nal semmi baj nem volt, doki annyin kezdte aztan kerdeztem lehet e 300mg mondta hat menjunk bele aztan nezzuk meg. aztan letettem, talan ha ujrakezdenem csak 150mg aztan 225 meg 300 talan 375 akkor okosabb lettem volna. Es jobb lenne

De mar belottuk a kezelest szoval nem kell szednem.

Hat ez is alatamasztja, hogy termekkent valogatja a hatast. nem tom

aug. 13. 10:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!