Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ez a pszichológus rosszul...

Ez a pszichológus rosszul végezte volna a munkáját?

Figyelt kérdés
Jártam egyhez kötelező jelleggel kisgyerekként, kamaszként is. Igazából nem hiszem hogy használt mert volt több időszak hogy hülye voltam. Gyerekként valami csoportterápiára kellett mennem ahol ugye a többi gyerek kiközösített stb, ők ezt természetesen kimagyarázták neki (nesze neked diploma). Kamaszkoromban meg a fejemhez vágja hogy nekem érzelmileg támogatnom kéne a személyiségzavaros anyámat. Illetve mindig azzal vegzált hogy kamaszkorban milyen fontos a szerelem, meg hogy nézem meg az alkonyatot stb stb. Gore siteok nézegetéséről is olyan gagyi dolgokkal próbált lebeszélni hogy "Azt hallottam egy ismerősömtől hogy illegális" (Aha, azért van fent a surfice weben mert illegális). Meg mintha próbált volna elbagatelizálni mindent hogy minél egyszerűbb legyen a dolga és el legyen végezve a munkája. Vagy lehet hogy szimplán nem mutatok érzelmeket és nem lát belém senki.
aug. 8. 21:18
 1/4 anonim válasza:
100%

Nem minden pszichológus jó mindenkinek, én 3 helyre is jártam, egyik sem jött be.

Sajnos vannak ilyenek is, mint amilyennel neked volt tapasztalatod.

Nekem is azt mondták, hogy anyámat kéne támogatnom, neki milyen nehéz, de ahogy te se, én se anyám miatt jártam pszichológushoz.

aug. 8. 21:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Amit írtál, abból nekem hiányzik, hogy a nyitás-zárás, hogy mi volt a terápia célja, tartama és honnan-hová sikerült eljutni. Gyerekként is teljesen normális, hogy hibázunk, de felnőttként is. Az ember botlik, aztán feláll, leporolja magát és megy tovább. A pszichológussal nyugodtan vitatkozhatsz. Nem a főnököd, nem a tanárod, nem azért van ott, hogy helyetted döntsön, hanem hogy rávilágítson, hogy vannak választási lehetőségeid és a választásaid befolyásolják az életed alakulását. Az agyad fele felelős az érzelmeidért, amik segíthetnek jó döntéseket hozni. Butaság lenne, ha ezt az extra kapacitást eldobnád és még nagyobb, ha rombolod, mert akkor olyan döntésekre késztet, amiktől boldogtalan és keserű leszel.
aug. 9. 08:13
 3/4 A kérdező kommentje:
Azt hiszem agresszív voltam az iskolában meg nem tudtam aludni, csináltatott velem depresszió tesztet amiből csak hangulatzavar jött ki, meg volt egy pozitív ocd tesztem, kaptam antidepresszánst. Volt olyan ostoba hogy azt mondja ne szedjek cbd olajat mert hogy "rászokok", nyilván helyette szokjak rá a pszichiáter kolléga gyógyszereire. A gyógyszert hasznos volt, amúgy a "terápia" nem.
aug. 9. 08:25
 4/4 anonim ***** válasza:
1-es: sok pszichológus foglalkozik az anyákkal, ha kell, ha nem. Megragadtak Freud-nél. Holott már rég túlhaladott. Nem minden az anyákból indul ki. De ez a legkönnyebb, menni egy séma szerint. Szajkózni az anya-vonalat.
aug. 13. 05:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!