Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az emberek hány százaléka...

Az emberek hány százaléka pszichés beteg?

Figyelt kérdés
aug. 5. 07:01
 1/9 A kérdező kommentje:
...
aug. 5. 07:07
 2/9 anonim ***** válasza:
78%
Ezt sajnos nem lehet teljességgel felmérni, a legtöbb pszichés beteg vagy nem fordul orvoshoz, vagy nem is tudja magáról hogy ahogy érez az nem normális.
aug. 5. 07:17
 3/9 anonim ***** válasza:
44%
Kb. 90%
aug. 5. 07:19
 4/9 GASPARZOLTAN válasza:
67%

Ezt így nem lehet felmérni.

Ha tágabban értelmezem a kérdést, akkor eleve több dologról lehet szó (sarkítva):

- Hangulati zavarok, melyek nem betegségek tünetei.

- Konkrét pszichés betegségek (és ezen belül nagyon sokféle pszichiátriai kór, a szorongásos zavaroktól a pszichózisig).

- Egyéb okú (veleszületett vagy szerzett) fogyatékosságok

Úgy általánosságban szerintem nagyon sok embernek van valamilyen zavara. Egyszerűen (közhely, de) annyira gyorsan pörög körülöttünk a világ és annyi inger ér minket, hogy nagyon nehéz jól feldolgozni.

A konkrét pszichés betegségekre van statisztika, de (ahogy azt az 1. válaszadó is írta) számos beteg nem is kerül orvoshoz. Így a statisztika nem teljesen valós.

Ráadásul sajnos mostanában egyre több fiatalnál mondják rá egy viselkedési problémára, hogy az valamilyen betegség (ADHD, PTSD stb.).

aug. 5. 07:45
 5/9 anonim ***** válasza:
69%
#1-nek igaza van. sokan nem ismerik el ha mentalisan betegek, inkabb letagadjak.
aug. 5. 08:00
 6/9 anonim ***** válasza:
37%
aki mar alapbol alkohol fogyaszt akar kicsit is, hogy erzi mar egy minit, az mar psziches-allapotmegvaltozas. Nem jozan az illeto. Ezert sem engedik akar egy csiccsentesnyire vezetni a masikat, illetve szondaztataskor a fingot is beriasztja a keszulek ha van annyi alkohol. Szoval aki iszik, kicsit is, akut (ideiglenes) psziches beteg. De tudjuk hogy nem (feltetlen). Azsiaiak peldaul elegge erzekenyek az alkoholra. Ok becsiccsentenek eleg hamar.
aug. 5. 08:03
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Értem, amit írtok, de kell, hogy legyen egy statisztika erről, még ha valamelyest hibás is.

Na majd bújom a netet.

aug. 5. 11:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Dolgoztam régebben eladóként, akkor rájöttem hogy nagyon sok a beteg.
aug. 5. 12:01
 9/9 A kérdező kommentje:

8

Huh, elhiszem.

aug. 5. 12:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!