Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Assimil vagy Brintellix?

Assimil vagy Brintellix?

Figyelt kérdés

A pszichiáterem az alábbi két antidepresszáns írta, esetleges májat károsító mellékhatása miatt inkább a Brintellix-et ajánlaná, de a másikat is ki lehetne próbálni azt mondta.

Az alábbi tünetekre szedném:

-alvásproblémák

-levertség, rossz hangulat

-olyan gondolatmenet, amiben nagyon sokszor a lehető legrosszabb szenáriókra gondolok

-szorongás

-változások nagyon rossz, beteges megélése

Mi a véleményetek és tapasztalatotok a két gyógyszerrel szemben? Fontos lenne, hogy a mellékhatásai ne legyenek olyan erősek, tehát ez is szempont.

Sportot, terápiát természetesen elkezdem, nem csak a gyógyszertől várom a megoldást, de jelenleg nagyon nehezek a napjaim.

Előre is köszönöm szépen!

aug. 1. 12:42
 1/4 anonim ***** válasza:

Mindenkinél egyedi, hogy milyen a hatása, mellékhatása. Itt leírhatják mások, hogy nekik milyen volt, de abból magadra nézve semmiféle következtetést nem szabad levonni. Az orvos nyilván látta a labor eredményeidet, a májfunkciódra vonatkozó adatokat, amit időszakonként szedés közben is ellenőrizni kell.

Másoknak lehetnek másféle betegségeik, vagy érzékenységeik, melyekre másfajta gyógyszert is szednek.

Felejtsd el, hogy nem szakemberektől vársz megerősítést, látatlanban, taxistól, portástól, fodrásztól, tudja a bánat, hogy kitől, vagy Mari nénitől.

aug. 1. 14:22
 2/4 anonim ***** válasza:
Brintellixet kb 4 hónapig szedtem. A szorongást megszüntette, élénk álmaim lettek tőle. Impotenciát nem okozott, de az orgazmuskészségemet lerontotta. Éhgyomorra émelygést váltott ki, ezért hamar rászoktam, hogy reggeli után vegyem be. A levertséget kezdetben megszüntette, de idővel labilis és ingerlékeny lettem tőle, elsősorban emiatt hagytam abba.
aug. 1. 14:35
 3/4 anonim ***** válasza:
Assimil (agomelaton) kb a leggyengébb antidepresszáns a piacon, de elvileg segít az alváson. Brintellix is elég gyengének számit, kevésbé okoz szexuális mellékhatást mint az SSRI-ok, de sokaknak hányingere van tőle.
aug. 1. 15:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Egyébkènt szorongásra egyiket sem tudták sehol a világon engedélyeztetnj, így csak egyéni beszamolok vannak arrol, hogy szorongásra használ-e. Ha pl utcára sem tudsz menni mert annyira szorongsz én az agomelatont biztos hanyagolnám, de a brintellix sem kecsegtetne túl sok jóval.
aug. 1. 15:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!