Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Scippa SSRI szedése, ki hogy...

Scippa SSRI szedése, ki hogy szedte?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Scippát szedett már valaki? Ti meddig szedtétek?

Milyen hatása volt? Jobb kedvetek lett tőle, felperes, feldob, vagy lelassít?

Ha kávét iszik hozzá az ember, annak milyen hatása lesz?

Hogy érdemes elkezdeni? A 10mg-osat rögtön egy szemmel jó kezdeni, vagy az elején jobb fél szemmel? Mennyi ideig kell fél szemmel?

Minden esetben kell hozzá benzodiazepin is, vagy magában is jó?

2024. júl. 28. 14:08
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

10

Benzo nélkül nem erősítette fel az elején a szorongást?

Így, hogy fokozatosan növelted, már jó volt, nem voltak mellékhatások?

Naponta egyszer vetted be?

Mennyi idő után érezted a javulást?

2024. aug. 2. 10:24
 12/17 A kérdező kommentje:
Az elején miért szoktak 5mg-ot szedni az emberek?
2024. aug. 6. 18:03
 13/17 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező! Mi a helyzet szeded még a gyógyszert? Nekem ma írta fel a doki ugyanezt szorongásra, pánikra. Azt mondta, hogy rögtön 10 mg-al kezdjek, akkor hamarabb elmúlnak a mellékhatások, amiben kételkedem. Ő elsősorban a gyomorpanaszokat említette, ami egyébként is van.
aug. 9. 14:28
 14/17 A kérdező kommentje:

13

Szia

Még nem kezdtem el szedni a Scippát, mert 50 napig szedtem a medazepamot, napi fél szemet. Elvonási tüneteim vannak, hogy hagyom abba. Így nem merem bevenni a Scippát, hogy nehogy felerősítse a tünetrimet. 2 hete csökkentem a medazepamot, de még mindig elvonási tüneteim vannak. Egyik ismerősöm Esvirilt szedett 4 évig, neki jó volt. Rivotrilt is szedett hozzá.

Te szedtél már benzot? Bódult voltál tőle?

Még miket mondott neked az orvos a gyógyszerrel? Írt fel hozzá mást is neked?

Próbáltál mást is a szorongásra?

aug. 11. 19:31
 15/17 anonim ***** válasza:
13-as vagyok. Sajnos 10 éve szedek Xanaxot, szükség szerint. Egyáltalán nem bódított soha, viszont mostanában már nem is nagyon használ. A pszicho doki is felírta most a Scippa mellé.
aug. 12. 14:57
 16/17 A kérdező kommentje:

15

Mit mondott neked az orvos a Scippáról? Egész szemmel fogod kezdeni?

A xanaxnak volt mellékhatása? Attól elmúlt a szorongásod?

Nekem csak a Scippat írta fel, de előbb abba akarom hagyni a medazepámot.

aug. 12. 18:28
 17/17 anonim ***** válasza:
Akkor ide is leírom: Kezd már el szedni, ne itt a fórumon keress ismeretlenek bátorítását. Nyilván minél fokozatosabban szoktatod magad hozzá, annál kevésbé valószinű, hogy megviseljen az elkedzés. Akkor is működni fog ha két hétig 2,5mg-ot szedsz és csak utána mész fel 5-re majd 10-re. Csak nyilván lassabban fog kianlaukni a terápiás hatás. Ha meg ezzel a módszerrel nem működik akkor amugy sem használt volna, akárhogy kezded el szedni. Nem vágom, hogy miért problémázol még mindig ezen.
aug. 12. 19:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!