Antidepresszáns szedése mellett milyen ételeket és italokat NEM szabad fogyasztani?
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy aki már szedett antidepresszánst, milyen ételeket és italokat került el?
Hallottam olyat, hogy grapefruitot, érlelt sajtot, csokit, cickafark teát, banánt nem lehet fogyasztani.
Ezek igazak?
Illetve Ti milyen ételről és italról tudtok amit nem lehet?
Nemrég kezdtem el szedni az Escitil nevű gyógyszert és szeretnék ilyen szempontból is tájékozott lenni.
Előre is köszönöm!
Amiket felsoroltál azokat a kolléganőm mind fogyasztja 10 éve szedi ugyan ezt a hatóanyagó bogyót. A teát nem tudom. De miért ne lehetne?
Orbáncfüvet meg az alkoholt kerüld inkább.
Ahogy elöttem is írták az orbáncfű meg a koffen tartalmú élénkítő szerek, alkohol tilos!
Jobbulást és sok türelmet.
Escitil mellett bármit ehetsz, csak orbáncfű-tartalmú gyógytermékeket nem ajánlott.
A régi MAOI-antidepresszánsoknál voltak komoly interakciók bizonyos ételekkel, de ilyeneket már nem is nagyon írnak fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!