Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rendelkezel-e bármilyen...

Rendelkezel-e bármilyen mentális (pszichés/lelki) betegséggel? Ha igen, mivel?

Figyelt kérdés

Elsősorban a 16-35 éves korosztályt kérdezném arról, milyen a lelki állapotuk, van-e bármi pszichés betegségük. Azt vettem észre, hogy egyre többen jelzik, hogy pszichés értelemben valami nem oké.

Ezek után kíváncsi vagyok, hogy akkor tulajdonképp milyen arányban vannak a mentális értelemben vett nem egészséges emberek, és akiknek gondjaik vannak, milyen jellegűek.

Az opciók között a teljesség igénye nélkül sorolok fel jópárat. Kérlek, válaszd ki a rád jellemző opciót.

Ha esetleg több lelki betegséged is van, azt vedd alapul, aminek a hatása leginkább megmutatkozik, érvényesül!

Előre is köszi!

UI: Ha van bármi, amit kifejtenél, nyugodtan írd meg kommentben és/vagy üziben!

júl. 20. 15:07
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Gyerekkorotok óta szorongtatok? Vagy felnőttként alakult ki?
aug. 8. 00:32
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

#21: Már középiskolásként is bemutattam ezeket a tüneteket és problémákat.

(#14-es voltam)

aug. 8. 00:52
 23/27 anonim ***** válasza:
100%
Nem meghatározott szemelyisegzavar diagnozist kaptam 2018- ban. Egyébként már 40 fölött vagyok.
aug. 20. 17:19
 24/27 anonim válasza:
100%
Szerencsére csak ADHD, Asperger és diszlexia, viszont mostanában tervezek menni szakemberhez, mert egy pár éve eléggé szarul érzem magam a gyerekkori emlékek miatt.
aug. 21. 10:28
 25/27 anonim válasza:
100%
Nekem szociális szorongásom van, néhány fóbiám, egész pontosan 5 fóbia, de nem jelentős mértékűek, nem is érzem jelentőségét, hogy leírjam a viszonylag enyhe fóbiáimat, hogy melyek azok konkrétan, és sok hónapig tartó mély depresszióból lábaltam ki, és néha nárcisztikus személyiségjegyeket éreznek, tapasztalnak bennem egyes személyek, sok ideje próbálok változtatni bizonyos viselkedéseimen. 17 éves vagyok, és egy jó pár éve vannak jelen az életemben az említett dolgok kissé változóan.
aug. 21. 19:06
 26/27 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem mindenkire rá lehet fogni valami mentális bajt, vagy ha nem is, idővel kitalálják. Például simán rám lehet húzni a mániás depressziót, vagy mifenét, ami olyan, hogy egyik pillanatban megzuhansz, dührohamok törnek rád, és sötéten látod a világot, másik pillanatban meg az élet egy csodavilág, és az agyadban csak úgy durrognak a dopamin petárdák, libabőrös boldogság villámai csapkodják a testedet. Tehát, valaki erre is ráfogná, hogy "betegség", miközben ez csak egy ciklikus körforgás. Mint a Jin és Jang. Mert mindig valamihez képest lehet csak boldog az ember. Ha sokat voltál boldog, akkor muszáj megzuhannod idővel. Ha sokat voltál megzuhanva, akkor teljesen random is beüthet a jó hangulat, mert a ciklikusság forgat mindent. Ma az emberek annyira túl vannak stimulálva mindenféle dolgoktól, hogy az agy egyetlen menekülése néha a rossz hangulat. Csak valakik hajlamosak benne ragadni a rossz hangulatba, mert az egyszerű dolgok élvezetét nem hajlandóak már átélni, sőt, még észre venni se, mert a jót természetesnek veszik, a rosszra meg már ráfogják, hogy betegség.
aug. 21. 20:35
 27/27 anonim ***** válasza:
100%
Depresszió, alkoholizmus
aug. 21. 21:09
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!