Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Rendelkezel-e bármilyen...

Rendelkezel-e bármilyen mentális (pszichés/lelki) betegséggel? Ha igen, mivel?

Figyelt kérdés

Elsősorban a 16-35 éves korosztályt kérdezném arról, milyen a lelki állapotuk, van-e bármi pszichés betegségük. Azt vettem észre, hogy egyre többen jelzik, hogy pszichés értelemben valami nem oké.

Ezek után kíváncsi vagyok, hogy akkor tulajdonképp milyen arányban vannak a mentális értelemben vett nem egészséges emberek, és akiknek gondjaik vannak, milyen jellegűek.

Az opciók között a teljesség igénye nélkül sorolok fel jópárat. Kérlek, válaszd ki a rád jellemző opciót.

Ha esetleg több lelki betegséged is van, azt vedd alapul, aminek a hatása leginkább megmutatkozik, érvényesül!

Előre is köszi!

UI: Ha van bármi, amit kifejtenél, nyugodtan írd meg kommentben és/vagy üziben!

júl. 20. 15:07
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Én depressziós vagyok.

Már 3éve.

Gyógyszereket is szedek.

júl. 21. 09:32
 12/27 Senior Séf ***** válasza:
100%

Némi szociális szorongás szorult belém.

65F

júl. 21. 17:13
 13/27 anonim ***** válasza:
100%

Szorongás

Depresszio

Emetofobia

Panikbetegseg

OCD

ADHD

Megfelelési kényszer

Kényszeres allando negativ gondolatok

Irreális félelmek

:)

21F

júl. 21. 19:40
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Több volt/van, melyek kisebb-nagyobb mértékben nehezítették az életemet.

PTSD, szociális szorongás, magas helyektől való félelem, szűk helyektől való félelem, tűktől való félelem, vértől való félelem.

júl. 21. 19:59
 15/27 gungasam ***** válasza:
100%
Ezek a fóbiák és pszichés zavarok mind előfordulnak nálam. Nagyon alacsony szinten és keveredve. ETTŐL VAGYOK NORMÁLIS!! Most éppen olyan fóbiám van, hogy attól félek összeszarom magam. Egy ideje ha rám jön alig érem el a WC-t. Nem értem mitől van. Meggyengült a végbél gyűrűizom? Vagy csak nem tudok felette uralkodni? Na mindegy, ezt a néhány évtizedet már átvészelem valahogy amíg élünk még...Talán felnőtt pelenkára fogok szorulni...
júl. 24. 20:36
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
Konkrétan mentális betegségem nincs, nem annyira vészes a helyzet, nem lettem diagnosztizálva semmivel és gyógyszert sem szedtem soha, de 18 éves korom óta szorongással küzdök. Eleve azt gondolom, hogy egy aggodalmaskodásra, szorongásra hajlamosabb ember vagyok, de nekem ez a covid időszak alatt/után jött elő, amikor jobban elkezdtem szorongani, olyan dolgoktól is, amiktől korábban nem, pl szorongtam a villamoson, volt, hogy a boltban is, utcán is. Most ez már nincs, azóta már lassan 4 év eltelt, a hétköznapjaimat teljesen átlagosan élem, elvagyok, de néha a semmiből egyik napról a másikra, különösebb ok nélkül csak sz*r kedvem lesz vagy szorongósabb hangulatom lesz.
júl. 26. 22:17
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Pánikbetegség, de papír még nincs róla. L
júl. 27. 00:48
 18/27 anonim ***** válasza:
100%
Kevert szorongásos depresszió, pánikbetegség, kihat az egész életemre. Munkám van szerencsére. De párkapcsolatot ezzel járó dolgokat kerülöm. 2 kapcsolatom volt eddig. (Mindegyik zátonyra futott, nem való nekem ez.) A dolgot nehezíti, hogy leszbikus vagyok. Ezt sem tudom magamban elfogadni. Az első probálkozásaim sem sűltek el jól. Voltak évek, amikor csak a munkának éltem férre tettem , de kiégtem. Nincs félretett pénzem, de megélek. Társalbérletben élek. (Azért jó, mert nem vagyok egyedül, ugyanakkor nyilván nem párkapcsolat, ettöl nem szorongok.) 32 éves vagyok.
júl. 27. 10:19
 19/27 anonim ***** válasza:
100%

Pánikzavar

ADHD

Szorongás

aug. 2. 13:38
 20/27 anonim ***** válasza:
100%

Nálam dettó, ugyanezekkel küzdök. Csak nő vagyok.

aug. 5. 15:33
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!