Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi lehet az oka ennek?

Mi lehet az oka ennek?

Figyelt kérdés
Pár napja erős kényszergondolat tőr rám egyfolytában. Sok filmet, dokufilmet néztem ilyen háboruról és gyilkosokrol és ehhez hasonlokhoz és mindig valamiért nagyon bele képzeltem magam azokba a helyzetekbe, hogy miért csinálták ezt és az áldozat helyzetébe is bele képzeltem magam, hogy mit érezhetett, mit élhetett át, nem volt baj idáig de ilyen agresszív rossz kényszergondolatok jöttek rám, hogy mi van ha nekem is van mentális problémam , mi van ha az ember elveszít egy kontrollt és ő is képes lesz ilyenekre mármint én.. és jönnek és jöttek ilyen gondolatok és a saját gondolataimtól annyira megijedek és szorongok…pedig nem tudnék senkit bántani főleg nem a szeretteimet. Már reggel rettegve ébredek fel, de van amikor teljesen el tudom hessegtetni a dolgokat és akkor nincs baj, de van amikor nagyon erősen rám tőr. Olvastam skizofréniáról most attól félek, hogy mi van ha kialakuló skizóm van vagy mi van ha egyszer kialakul és már mindjárt se videót se semmit nem merek nézni, mert félek jönnek a rossz gondolatok. Kérlek írjatok valami nyugtató válaszokat, hogy nincs ilyen, hogy kontroll elvesztés vagy ilyesmi és, hogy másnak is volt-e ilyen? 23/F
2024. júl. 13. 07:06
 1/9 A kérdező kommentje:
Pörög az agyam azon is, hogy mik ezek a nagyon rossz gondolatok és pszichopata vagyok? Már szinte mindent mondtam magamra …:(
2024. júl. 13. 07:11
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én most kezdtem el kilábalni a kényszer gondolkodásból.

Én pszicháterhez mentem ezzel a hasonló problémával.

Én ezt javaslom_

0;Ne néz háborús dolgokat,gyilkolós főleg valós gyilkosságokkal kapcsolatos videókat filmeket.Ne nézz olyan dolgokat ,amik felidegesítenek.

1;Mindennap hallgas relax zenéket.Teljes nap még alvás közben is telefonról.Szóval teljesen 24órába

2;Hallgas vidám zenéket a relax mellett napközben ,ami feldobb.

3;Nézz vidám filmeket ,mint vígjátékok.

4;Meditálj

5;Csinálj légzőgyakorlatokat.(Ebből vannak alkalmazások is telefonra ,de youtube-on is van egy nagy csomó légzőgyakorlat)

6;Menj természetbe szabadnapkor ,hogy termelődjön az endorfinod lehetőleg fényes nappal csináld ezt.

7;Gyakorold a pozitív gondolkodást

8;Mosolyogj,neves sokat.Nevesd ki a rossz kellemetlen gondolatokat.(Nekem ez eddig bevált)

2024. júl. 13. 09:43
 3/9 anonim ***** válasza:

Az oka ennek az ,hogy helytelen a mentális,pszichés állapotodnak kedvezőtlen filmeket fogyasztottál.

De persze ezt csak akkor tudnám biztosan állítani ,hogy ha az életedről is írtál volna valamit.

2024. júl. 13. 09:49
 4/9 A kérdező kommentje:
De ezek a kenyszergondolatok nem valosulnak meg igaz?
2024. júl. 13. 11:08
 5/9 anonim ***** válasza:

Első körben valóban jó kerülni azokat a tartalmakat, amik felzaklatnak. Hosszabb távon szorongásoldó kezelés ajánlott és az, hogy hozzáedződj a valósághoz. Ha valaki pl. történész, történelemtanár vagy politikai újságíró, stb., akkor el se tudja kerülni a háborús tartalmakat. Nem tudom, mivel foglalkozol, de ha pl. történelmet tanítasz, ki se tudod kerülni az ilyesmit. Az se jó, ha az ember nem értesül a világ eseményeiről emiatt.

Valószínűbb egyébként egy szorongásos zavar, mint a skizofrénia, bár ezt néhány mondatból nem lehet megmondani. Menj szakemberhez, már csak a szorongásoldás miatt is.

2024. júl. 13. 12:51
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem vagyok semmi történész sem történelemtanár😂 csak olyan a melom es az eletvitelem hogy sokat tudok gondolkodni hulyesegekrol es nagy a fantaziam, evekig azt hittem valami problema van a szivemmel es korbejartam az egesz korhazat es maganorvost es soha nem talaltak semmit es eleg hosszadalmas ev utan jottem ra hogy lehet hogy tenyleg nincs semmi szervi bajom es erre jon ez az ocd vagy minek hivjak es kezdodik elolrol minden. Nem vagyok skizofren, nem lehetek az 😣
2024. júl. 13. 14:08
 7/9 A kérdező kommentje:
És gyogyszerezni sem szeretnem magam nem igy akarom elni az eletem
2024. júl. 13. 14:09
 8/9 anonim ***** válasza:

Nem biztos, hogy gyógyszerezni kell magadat. Menj el pszichoterápiára. De valamennyi szorongásoldó nem árt, hidd el. Valószínűleg csak ideiglenesen kell.

Valamint élj a jelenben. Ne agyalj azon, mi történhet, mert az lebénít.

2024. júl. 13. 14:13
 9/9 A kérdező kommentje:
De idegesit hogy miert ilyen agressziv rossz gondolatok jelennek meg nekem. S valahogy fel kell fogjam az ilyenek nem tortennek meg
2024. júl. 13. 14:44

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!