Mi lehet az oka ennek?

Én most kezdtem el kilábalni a kényszer gondolkodásból.
Én pszicháterhez mentem ezzel a hasonló problémával.
Én ezt javaslom_
0;Ne néz háborús dolgokat,gyilkolós főleg valós gyilkosságokkal kapcsolatos videókat filmeket.Ne nézz olyan dolgokat ,amik felidegesítenek.
1;Mindennap hallgas relax zenéket.Teljes nap még alvás közben is telefonról.Szóval teljesen 24órába
2;Hallgas vidám zenéket a relax mellett napközben ,ami feldobb.
3;Nézz vidám filmeket ,mint vígjátékok.
4;Meditálj
5;Csinálj légzőgyakorlatokat.(Ebből vannak alkalmazások is telefonra ,de youtube-on is van egy nagy csomó légzőgyakorlat)
6;Menj természetbe szabadnapkor ,hogy termelődjön az endorfinod lehetőleg fényes nappal csináld ezt.
7;Gyakorold a pozitív gondolkodást
8;Mosolyogj,neves sokat.Nevesd ki a rossz kellemetlen gondolatokat.(Nekem ez eddig bevált)

Az oka ennek az ,hogy helytelen a mentális,pszichés állapotodnak kedvezőtlen filmeket fogyasztottál.
De persze ezt csak akkor tudnám biztosan állítani ,hogy ha az életedről is írtál volna valamit.

Első körben valóban jó kerülni azokat a tartalmakat, amik felzaklatnak. Hosszabb távon szorongásoldó kezelés ajánlott és az, hogy hozzáedződj a valósághoz. Ha valaki pl. történész, történelemtanár vagy politikai újságíró, stb., akkor el se tudja kerülni a háborús tartalmakat. Nem tudom, mivel foglalkozol, de ha pl. történelmet tanítasz, ki se tudod kerülni az ilyesmit. Az se jó, ha az ember nem értesül a világ eseményeiről emiatt.
Valószínűbb egyébként egy szorongásos zavar, mint a skizofrénia, bár ezt néhány mondatból nem lehet megmondani. Menj szakemberhez, már csak a szorongásoldás miatt is.

Nem biztos, hogy gyógyszerezni kell magadat. Menj el pszichoterápiára. De valamennyi szorongásoldó nem árt, hidd el. Valószínűleg csak ideiglenesen kell.
Valamint élj a jelenben. Ne agyalj azon, mi történhet, mert az lebénít.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!