Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Skizofren vagyok?

Skizofren vagyok?

Figyelt kérdés
Egy par napja mintha be lennek kattanva, kenyszer gondolatok tornek ram hogy a szeretteimet bantanam pedig soha nem tennek ilyent, es felek a gondolatoktol, reszketek ver a szivem olyankor szorongok, es nagyon nagyon felek es mintha ilyen gondolat is lenne hogy tedd meg de soha nem tennem meg s nem ertem mi ez a gondolat es erosen megijeszt es be vagyok panikolva, utana olvastam interneten es lehet skizofrenia is ez az ocd mellett ? Egy par napja kezdett hirtelen erosen ilyen lenni. 23 eves vagyok
2024. júl. 7. 06:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Ezt így nem lehet megmondani, viszont egy hipochondria szinte biztos, hogy van nálad. Amúgy ezek a legnagyobb valószínűséggel kényszergondolatok, amik kényszerbetegség esetén jelentkeznek.

Ha viszont valódi hangokat hallasz, amik felszólítanak tettekre, az parancshallucináció, ami valóban skizo tünet.

Szakemberhez menj, ő tudja megmondani. Ha ezek nem súlyosak, akkor elég auguasztusban menni, de ha nagyon erős a késztetés és hallucinálsz, menj a sürgősségire, mielőtt baj lesz.

Jobbulást.

2024. júl. 9. 13:07
 12/20 A kérdező kommentje:
Nem hallucinálok szerencsére és semmi ilyesmi sincs, mindenki azt mondja ez kényszergondolatok és ez így hirtelen pár napja jelentkezett nálam és amikor jönnek ezek a gondolatok nagyon ijedek meg és szorongok
2024. júl. 9. 13:57
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
A hangok mit mondanak?
2024. júl. 9. 15:05
 14/20 A kérdező kommentje:
Most irtam le , hogy nem hallucinalok es nem hallok hangokat😂
2024. júl. 9. 15:24
 15/20 anonim ***** válasza:

Akkor ez inkább kényszerbetegségnek tűnik, de ezt szakembernek kell kimondania.

Nagy valószínűséggel nem skizofrénia.

2024. júl. 9. 22:24
 16/20 A kérdező kommentje:
De nem ertem hirtelen par nap leforgasa alatt mi tortent hogy tortenhetett ez
2024. júl. 9. 22:45
 17/20 anonim ***** válasza:

Orvos! Ő tudja ezt megmondani.

Én sok pszichológiát olvastam, de nem tudok diagnosztizálni, nem vagyok orvos.

2024. júl. 9. 23:42
 18/20 A kérdező kommentje:
De esetleg valami elmelet ? Vagy a mindennapokban van annyi idom gondolkodni hogy sajat magamnak csinalom az egesz szorongast es kenyszergondolatot ?
2024. júl. 9. 23:44
 19/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező. Olyan a gyakori, hogy tegnap letoltak egy másik kérdés alatt, mert fel mertem vetni a skizofrénia lehetőségét valakinél, hiába írtam, hogy ez csak egy laikus felvetés, nem vagyok orvos. Itt meg szinte ragaszkodna valaki ahhoz, hogy kimondja a net jórészt nem orvos közönsége, hogy skizofrén... Nos, érdekes a helyzet, érdekesek az emberek.

Mindenesetre jobbulást neked, akármi is a bajod. De szakember nélkül, orvosi vizsgálat nélkül nincs diagnózis.

2024. júl. 9. 23:48
 20/20 A kérdező kommentje:
Hat de skizofren nem lehetek, mert sem tudat hasadasom sincs, se hallucinacio sem hangok semmi ilyen hala az Istennek
2024. júl. 10. 00:32
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!