Akik valamilyen szenvedélybetegségben szenvedtek azoknak mennyi idő volt mire tisztán is újra örömöt nyújtottak a hétköznapi dolgok és visszanyerték a motivációjukat? Egyáltalán elérkezik ez a pont valaha?
elég sok ilyen van igen, nyilvánvalóan. Van aki közülük rehabokban dolgoznak.
Olvasgass pszichológiai, filozófiai könyveket. pl
William B. Irvine - Útmutató a jó élethez.
Ha teheted mindenképp járj pszichológushoz. Minél többet fejlesztesz magadon, annál könnyebb lesz emberi kapcsolatokat kiépitened. Lépj be hasonló facebook csoportokba, járj el AA csoportokra, egyházi felekezetek összejövetelire..stb. Vagy amire akarsz, ahol van lehetőséged embereket megismerni.
Legyél a csendben a gondolataiddal és gondolkozz azon, hogy mihez kezdenél.
Van egy haverom aki pl elég nagy önpusztitás után rehabra ment és kb kicsivel több mint fél év után visszatért, de ugyan arra panaszkodott mint te. Visszacsúszott aztán most ismét rehabon van. Több idő kell amig az elbaszott agyi kémia helyre jön.
Erősen ajánlott a jó táplálkozás (mikrobiom helyrerakása aranyat ér a felépülési időszakban), sport, hidegzuhany.
sosem lesz olyan, mint előtte, de idővel megtanulsz majd másképp érezni, gondolkodni.
én 3.5 éve jöttem le az amfetaminról, és az akkori “tempómnak” árnyéka se vagyok. de elfogadtam, abból próbálom kihozni a legtöbbet, ami most van.
szóval ne rágódj ezen, az idő majd segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!