Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehetnek ezek hamis emlékek?

Lehetnek ezek hamis emlékek?

Figyelt kérdés

A gyerekkoromra visszagondolva eszembe jutott két érdekes emlék:

1. Iskolába menet egy építkezés mellett mentem el a falu főutcáján. A járda mellett két munkás feküdt egy betonkeverő mellett. Azt hittem, hogy részegek, és még eszembe is jutott, hogy az egyiket kicsit odébb kellene húzni az út széléről, nehogy elüsse egy autó, de végül nem álltam meg. Utóbb megtudtam, hogy a zárlatos betonkeverő áramütése mindkét munkást megölte.

2. Egy hatalmas ezüstszürke léghajó lebegett a Duna felett. A Kossuth tér környékén állva ámulva néztem ezt a látványt.

Utóbb elbizonytalanodtam, hogy ezek a dolgok valóban megtörténtek-e, vagy esetleg csak álomképre, vagy valamilyen filmben látott jelenetre emlékszem vissza úgy, mintha megtörtént volna, és én a szemtanúja lettem volna.

Lehetséges ez? Ha igen, van valamilyen mód arra, hogy a hamis emlékeket meg lehessen különböztetni a valódiaktól? Egyáltalán, mi okozza a hamis emlékek létrejöttét?

2024. jún. 22. 16:22
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezz meg családtagokat, hogy ők emlékeznek-e ilyesmikre.
2024. jún. 22. 17:14
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

"Hamis emlékek" lehetnek olyanok is, hogy összetévesztjük az álmokat a valósággal. Főleg ha régi emlék, akkor nehéz megkülönböztetni a valóság alapját. Akár réglátott filmet is kavarhatunk a valósággal. Ha pedig nagyon kiskorban történt, még fantázia is lehet a dologban. Az első válaszoló által javasolt ötlet nagyon jó, ezt érdemes lenne megpróbalni, hogy fény derüljön a dolgokra!

2024. jún. 22. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!