Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Félek attól, hogy rosszul...

Félek attól, hogy rosszul emlékszek/hamis emlékeim vannak! Mit tegyek ez ellen?

Figyelt kérdés

Szóval most már egy ideje "naplót vezetek", ami inkább csak abból áll hogy leírom azokat az emlékeket amiket fontosnak tartom. Viszont sokszor van olyan, hogy olyan emlékeket írok le, amik már kb. 2 vagy annál is több évesek, amiket én magam se tudom hogy miért nem írtam le akkor amikor még relevánsak voltak.

Mindenesetre, az ilyen emlékekkel kapcsolatban mindig szarul érzem magam, mert gyakran az jár a fejemben, hogy biztos-e, hogy ezek egyáltalán megtörténtek-e, vagy hogy egyáltalán jól emlékszek ezekre, ha mégiscsak valós emlékek? Azért fontos ez nekem, mert a naplómba úgy szeretném leírni a dolgokat, hogy azok objektívek legyenek, mégha tudom is, hogy ezek nem megvalósíthatóak. Mindenesetre, ezek az érzések még viszonylag friss emlékeknél is jelen vannak, szóval van egy olyan érzésem hogy lehet hogy egyszerűen idegeskedő ember vagyok, de azért kíváncsi vagyok rá hogy ti mit javasoltok/átéltek-e hasonló dolgokat.

2023. jún. 24. 22:51
 1/1 anonim ***** válasza:

Írj olyan naplót is, amelybe a napi történéseket írod le, minden egyes nap, ez segít a későbbiekben!

Nekem is vannak súlyos memóriaproblémáim, én arra paráztam rá egy időben, hogy mi van, ha bíróság elé állítanak egyszer, hogy mit csináltam x nap y időpontjában, és fogalmam sem lesz, ezért minden egyes nap leírtam, hogy mikor mit csináltam és hol voltam. Aztán egyszer csak abbahagytam és kidobtam az összes naplómat.

Szerintem jelezd azt magadnak az írásban, ha nem vagy benne teljesen biztos, hogy tényleg igazi emlékedet írod le, hanem fantázia vagy álom, így lenne a korrekt és objektívebb.

2023. júl. 11. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!