Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Magasan funkcionáló autistakén...

Magasan funkcionáló autistaként van esélyem párkapcsolatra?

Figyelt kérdés

Egyrészt kialakítani a parkapcsolatot és megtartani...

Plusz van olyan ember aki vállal ilyet?

2024. jún. 20. 21:39
 1/5 anonim ***** válasza:
90%
Biztos van ilyen ember, aki így is elfogad, én azt mondom, van esélyed párkapcsolatra, de valószínűleg hosszabb ideig kell a párodra várni, mint egyébként (mert "normális" embereknek sem mindig könnyű párt találni). HA viszont inrtovertált is vagy, aki nem szeret emberek között lenni, akkor ez megnehezíti az egész dolgot.
2024. jún. 20. 22:13
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Esélyed van, de kisebb, mint másnak. A remény hal meg utoljára, ne feledd!
2024. jún. 21. 06:06
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Sokszor a remeny hal meg eloszor, majd jon a veletlen. En ismerosom eleg autista megis van gyereke aki szinten autista, hat nehez elet lehet, de megtortent.
2024. jún. 21. 09:56
 4/5 anonim ***** válasza:
88%
Igen, van. Sokszor nehezebb a kapcsolat kialakítása, mint a nem autistáknak, de sok autista családos. 1-esnek: az introverzió nem zárja ki a kapcsolatok kialakítását. Szerintem te valami szociális fóbiával vagy elkerülő személyiségzavarral kevered az introverziót.
2024. jún. 21. 12:15
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy van.

Nagyon sokan nem is tudják magukról, hogy autisták, amikor összejönnek valakivel. Így evidensen el sem tudják mondani a másiknak. Csak később mennek vizsgálatra és kapnak diagnózist.

Én úgy gondolom, hogy aki tudja magáról, hogy autista (vagy bármi mást, pl. OCD, depresszió, borderline stb., plusz a nem mentális betegségekre is igaz), akkor viselkedik tisztességesen, ha nem titkolja el az elől, akivel ismerkedik.

Persze ez nem azt jelenti, hogy úgy kell odamenni a másikhoz, hogy "Szia, Krisztián vagyok, autista"... :D

De amikor már látszik a másikon az ismerkedés során, hogy vonzódik hozzád valamennyire, akkor már jobb beavatni. Mert ha csak később derül ki, és sok gondot okoz a kapcsolatban az autista mivoltod, akkor az nagy csalódás, nagy szívfájdalom, nagy lelki sérülés lehet majd neki.

De ha amúgy nincs sok "bogarad", meg tüneted / problémád, akkor azokkal biztosan együtt tud élni a leendő párod. :)

2024. jún. 25. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!