Hogyan hozzam rendbe magam mentálisan a nyár alatt,hogy tudjak iskolába járni?
Figyelt kérdés
Valami csodával határos módon nem rúgtak ki.Erről álmodtam,de majdnem otthagytam mert nem voltam jól..Nagyon szorongok,olyan szinten hogy emberek közé nehéz menni,meg a depresszió.(pontosabban bipoláris)Úgy gondolom ez a legmélye a dolognak de még nem adtam fel teljesen.Sok trauma,paranoia, önbizalomhiány meg valami gond a kajálással is nehezíti az életem ezek mellett,illetve még pár nem mentális betegség.
Szedtem gyógyszereket,de tovább nem vagyok hajlandó mert csak kábít és annyi.Jártam pszichológusokon át,pszichiáterektől mindenkinél.De ők csak a gyógyszert hajtogassák meg azt hogy mozogjak többet(próbáltam,nem segített)
2024. jún. 19. 20:33
1/9 anonim válasza:
Kezdj el sportolni valamit, ez legyen az első; aztán majd meglátod hogyan alakul.
2/9 anonim válasza:
Hany eves vagy? Fiu vagy Lány:? Budapesten laksz, nagyvarosban vagy falun? Gyogyszert magadtol ne hagyd abba, föleg ne hirtelen.
3/9 anonim válasza:
Mar eleve, annyi mindent leirtal ide hogy csak nezek. Pontosan mi a gondod? Mit allapitott meg az orvos? Elkene magadon gondolkozni, hidd el, a sport segit illetve sok minden mas is. Csak erot kene vegyel. Maskulonben az egesz iromany olyan ondiagnoszta feelinges
4/9 anonim válasza:
Én is hasonló helyzetben voltam. Találtam 1 jó pszichiátert (Pécs). Maganrendeles. Nem szedtem gyógyszert. Menj emberek közé, akár csak a boltba vagy sétálj. A sport pedig tényleg segít!!!! Nem egyik hétről a másikra, idő kell. Ne add fel, nagyon szurkolok neked. Ha tudod mitől alakult ki, akkor dolgozz rajta, menni fog.🥰 Ahogy a kettes is írta a gyógyszert egyedül ne tedd le, ha több mint 3 hónapja szeded. Veszélyes.
5/9 anonim válasza:
Ha nem hat a gyógyszer, és zavaró mellékhatása van, azt meg kell mondani az orvosnak, ő azt honnan tudja, ha nem mondod meg neki. Nem ígért olyat, hogy az első azonnal hat, van bőven tárház, akkor kipróbáltok másikat, akár harmadikat, negyediket is. Ezeket nem szerencsés egyik napról a másikra abbahagyni. A bipoláris depresszióra mindenképp kell gyógyszer, mert a lehangolt állapotban szörnyen érzed magad, a felhangoltban meg kiszámíthatatlan cselekedeteket vagy képes végrehajtani. A kettőt ki kell egyenlíteni. Hányszor voltál pszichológusnál? Fel kellene dolgozni a gyerekkorodat, a szülői házat. Ehhez idő kell.
6/9 A kérdező kommentje:
Végülis 3 év alatt "csak" 35-40 kgt híztam,mit számít mi..Biztos hogy nem szedem tovább egyiket sem.Kell lennie más módnak:(
2024. jún. 20. 17:55
7/9 anonim válasza:
Hát nem kellett volna 3 évig várni, mire rájöttél, hogy mellékhatása van. 1 év és +12 kiló után is rájöhettél volna. Halkan és gonoszul jegyzem meg, hogy ha érzékeled, hogy egy gyógyszer miatt hízol, akkor elkezdesz kevesebbet enni és többet mozogni, és akkor nem fogsz havi 1 kilót hízni.
8/9 A kérdező kommentje:
Rájöttem,képzeld.Ezért szedtem vagy 10 féle gyógyszert összesen.mind ezt tette
2024. jún. 20. 21:13
9/9 anonim válasza:
Hát akkor kipróbálod, milyen az élet gyógyszer nélkül. De azért egy tartós pszichoterápia egy jó pszichoterapeutával nem ártana!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!