Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A skizofrének tudnak teljes...

A skizofrének tudnak teljes életet élni akár magasabb presztízsű állást betöltve?

Figyelt kérdés

2024. jún. 16. 18:01
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
94%
Szia! Igen lehet! Én az vagyok, le vagyok %-va, szedek 4 pszicho gyógyszert, járok pszichiáterhez és pszichológushoz is (ez utóbbi sokat segít a munkához!). HR es vagyok, igaz csak 4 órában dolgozom, de 2016 óta. Ha normálisan szedi a gyógyszereit vki, és van megfelelő támogatás miért ne? Sajnos a társadalom leírja az ilyen betegségekkel élőket! Nem csak hajléktalan lehet aki skizofrén!
2024. jún. 16. 19:50
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
Az orvos nem valoszinu, hogy skizofren lenne... inkabb feszultseg, kialvatlansag, valaki pletykalt rolad, vagy a doki egyeb maganeleti okokbol volt nagyon feszult/frusztralt. Esetleg borderline vagy narcisztikus szemelyisegzavaros. A szem.zavar pl nem zarja ki az orvosi hivatast, de ha valaki skizo, akkor mar nem biztos, hogy megkapja a praktizalasi engedelyt.
2024. jún. 16. 20:52
 13/19 A kérdező kommentje:

Pletykát nem hiszem. Egy 36 éves középmagas, enyhén kopaszodó, tipikus magyar pasasban nincs annyi érdekes, hogy bárki is foglalkozzon vele.:D

Ja, lehet, hogy valami egyéb mentális problémája van. Vagy amit más írt, lehet, hogy csak piás. Mindegy is! Nyilván máshoz megyek egy ilyen után, ha megint probléma lesz.

2024. jún. 16. 20:59
 14/19 gabor49 ***** válasza:
36%
igen tudnak mivel a skizofrén az nem szellemifogyatekos
2024. jún. 17. 05:07
 15/19 anonim ***** válasza:
35%
Kérdező, nézzél már utána, mi az a skizofrénia, mert a leghalványabb segédfogalmad sincs róla!!! Durva tudatlanságban vagy!
2024. jún. 17. 07:35
 16/19 anonim ***** válasza:
19%
14 Hat nem eppen, mert kezelwtlenul demenciaval jar...
2024. jún. 17. 08:23
 17/19 anonim ***** válasza:
66%
Ritkán igen, ha korán kezelni kezdik és nem terjed el a híre a diagnózisnak. Sokféle változata van a skizofréniának. Van, akin nem látszik és sikerül megtartani a munkaképességet. De ez a ritkább. A többségük vagy nem munkaképes, vagy csak egy-két munkára alkalmas, azt is csak néhány órában tudja végezni. Sokszor olyan szétesettséget okoz ez a betegség, hogy nem tudnak dolgozni.
2024. jún. 18. 23:45
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Szia én paranoid skizofrén vagyok szedek gyógyszert de így sem megy a munka 33F
2024. jún. 21. 09:41
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Vegyes, valaki tud dolgozni vele, a többség nem nagyon.
dec. 6. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!