Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Idővel mindenkinek rosszabbodi...

Idővel mindenkinek rosszabbodik a betegsége? Erősebb gyógyszer, gyakoribb kórházi kezelés, stb.

Figyelt kérdés

jún. 11. 06:52
1 2
 1/19 Ypszilon1980 ***** válasza:
95%
Nem feltétlen, van ami stagnáló, de általában a korral minden rosszabb lesz.
jún. 11. 07:03
 2/19 anonim ***** válasza:
91%
Nem biztos
jún. 11. 07:18
 3/19 anonim ***** válasza:
66%
fugg sokszor. hogy ha gyerekkorban koran kapott el, akkor igen sajnos. Az agy meg fejlodesben van, ha rossz kornyezetben no fel, akkor igen (szerintem). Ha felnottkent akkor mar meg tudod magadnak sokszor magyarazni mi hogy volt/van, de gyerekkent megjosolhatatlan, de valami oroklodik is a hajlam.
jún. 11. 07:22
 4/19 anonim ***** válasza:
81%
Nem mindenkinek. Aki valoban tesz a javulasert, annak nem. Aki onmagaban a gyogyszertol varja a megvaltast, annak ja, valoszinuleg az a forgatokonyv,amit leirsz.
jún. 11. 10:24
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

Én egész életemben szívtam a depresszió miatt. Hullámzott, voltam terápiákban, aztán jó darabig nem, aztán egy idő után megint muszáj volt. A mostani dokim azt mondja, hogy a depinek van egy természetes hullámzása de erre valamennyire fel lehet készülni. Elvben egy felfelé tartó hullámvonal.

De mondhatjuk, hogy a 30 évesen végigcsinált terápiák után romlott az állapotom 50 éves koromra. Talán most sikerült eljutni valami lényegiig, illetve én is jobban megtanultam, hogy mit csináljak terápiákban.

jún. 11. 15:11
 6/19 anonim ***** válasza:
100%
+ már terápiával felfelé tartó hullámvonal. 5#
jún. 11. 15:11
 7/19 A kérdező kommentje:
#5 A felfelét úgy érted, hogy azért összeségében kicsit mégis inkább jobb? Nekem egyre több erő befektetés a betegségem kezelése és könnyen lesz rosszabb.
jún. 11. 15:52
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

igen, úgy. Ha rosszabb, akkor talán egy más típusú terápiával kellene próbálkoznod.

Én régen nagyon hittem a kognitívben, aztán nagyon érdekes volt pl. a K.I.P.-et kipróbálni, ami "nem nyelvi" hanem ~képi, és "megkerüli" a tudatos agyunkat és az érzelmi régiókban dolgozik. Mert ugye az embernek a tudatos énje "sok mindent megmagyaráz, ami pedig nem is úgy van". Aztán az EMDR kifejezetten traumafeldolgozásra fókuszál. Ez megint egy eltérő megközelítés, szemben a jelenre koncentráló kognitívval ez a múltban történt rossz élményeket igyekszik elsimítani. Kicsit jobb lett tőle.

De most megint egy kognitívba járok, ami szintén jót tesz.

Nekem gyógyszert csak egy rövid idegi kellett szedni. Illetve kellett volna még pár hónapig, de nem bírtam a mellékhatásokat, úgyhogy abbahagytam.

De nekem segítettek a könyvek (pl. szuper: Korb: Felfelé a lejtőn) is, olyan módon, hogy különféle modellek, amiket leírtak az agy működéséről az segített felismerni magamban is folyamatokat, és ha valamire van szavad, akkor már könnyebben tudod kezelni. De azért jó volna már nem terápiákkal szórakozni, hanem élni, de hát ez jutott. Valakinek meg más miatt rosszabb.

jún. 11. 16:34
 9/19 A kérdező kommentje:
#8 Nálam a gyógyszer alap, így is sokszor nehéz és sok időm folyik el ami engem is nagyon zavar.
jún. 12. 09:25
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

Jól sejtem, hogy félsz terápiába menni? Megértem. Néha engem is eléggé megvisel, de most épp jobban kezdek lenni, talán már túl vagyok a nehezén...

5,8# voltam.

jún. 12. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!