Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért érzem úgy, hogy jó...

Miért érzem úgy, hogy jó lenne, ha valami baj történne velem?

Figyelt kérdés
Szinte minden nap gondolok rá, hogy bárcsak valami bajom esne, bárcsak aggódnának értem egy kicsit. Van egy férjem, aki szeret, a szüleimmel is, testvéremmel is jóban vagyunk, szeretnek, mégis sokszor érzem ezt, hogy milyen jó lenne, ha valaki aggódna értem. Tudom, hogy ez nem normális, de nem értem mitől lehet. Ilyenkor olyan dolgok jutan eszembe, hogy bárcsak egyszer elájulnék vagy kórházba kerülnék, még annak is "örülnék", ha valami komoly bajom lenne, csak hogy aggódjanak értem. Miért van ez?
2024. jún. 6. 09:56
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Mert még nem volt részed benne. Ha lesz, nem kívánod a következőt. (Nem mondva csinált betegségre gondolok, mert sokan csak olyat szeretnének)
2024. jún. 6. 10:00
 2/12 A kérdező kommentje:
#1 De volt részem benne, többször is, de akkoriban nem vágytam ilyesmire. Egyszer a szívemet kellett műteni, akkor életveszélyes állapotban voltam, bár ez még gyerekkoromban történt.
2024. jún. 6. 10:01
 3/12 anonim ***** válasza:
0%
Akkor komoly idegrendszeri problémád van, mert szinte ugyanaz volt nekem is csak felnőtt koromban. Nos, qrvára nem kívánom hogy hasonló helyzet miatt engem sajnáljanak.
2024. jún. 6. 10:07
 4/12 A kérdező kommentje:
Jó de én igen, és erre szeretnék rájönni, hogy miért érzem ezt. "komoly idegrendszeri problémád van"... lehet. Mit tehetnék ellene?
2024. jún. 6. 10:12
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy gyerekkorodban csak akkor érezted azt, hogy úgy igazán a figyelem középpontjában vagy, ha beteg lettél. Ültek az ágyad mellett, aggódtak érted, ajándékot kaptál, mesét olvastak, vitték a kedvenc sütidet, a limonádét, a levesben főtt csirkemájat :) Valahol itt kezdeném a kutakodást.
2024. jún. 6. 10:33
 6/12 A kérdező kommentje:
#5 Most hogy mondod, anyám mesélte, hogy gyerekkoromban sokszor panaszkodtam hasfájásra, és szerinte akkor is, amikor igazából nem is fájt, csak azt akartam, hogy figyeljenek rám.
2024. jún. 6. 11:05
 7/12 anonim ***** válasza:
53%
Kóros szeretethiány, ennyi.
2024. jún. 6. 23:44
 8/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszi
2024. jún. 7. 08:07
 9/12 anonim ***** válasza:
Először magad próbáld meg szeretni, próbáld meglátni apránként a pozitív tulajdonságaidat és akkor nem kell ilyen kóros módon, külső emberek általi szeretetélményekhez jutnod.
2024. jún. 7. 14:34
 10/12 A kérdező kommentje:

Beletaláltál :(

Sajnos magamat nem igazán tudom szeretni. Önbizalmam a béka feneke alatt..

2024. jún. 7. 15:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!