Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nárcisztikus személyiség...

Nárcisztikus személyiség zavarom lehet?

Figyelt kérdés

Azt olvastam előfordulnak olyan nárcisztikusok is akik ráébrednek egy csalódás/kollapszus után milyen rettentő emberek is valójában. Nálam is bekövetkezett egy ilyen kollapszus melynek során találkoztam a Nárcisztikus szóval és annak tüneteivel.

Sajnos a könyvben illetve szakértők által hallottak alapján az összes Nárcisztikust jellemző vonást felfedeztem magamban elég erősen és így értelmet nyertek az életem során elkövetett gonoszságok amiket másokkal tettem. Nem tudtam miért viselkedek ilyen szélsőséges / elviselhetetlen módon.

De minden ahhoz vezethető vissza hogy a világomban nekem bármit szabad , másiknak pedig ezt elkell fogadnia más különben eltiprom. Ha nem értesz velem egyet megtorlás következik különböző formákban. (Dühkitörés , hiszti roham stb)

Nem vagyok tekintettel kiáll a másik oldalt legyen az család , párom , barátok.

Ha teszek valami rosszat utólag képes vagyok megbánni tehát lelkiismerettel rendelkezem de nagyon kéves helyzetben kapcsolok.

Ma voltam psychologusnál és azt mondta nem gondolná az vagyok hiszen egy Nárcisztikus nem sétalna be segítséget kérve hogy változni akar.

Sajnos továbbra is gyanakszom hogy az lehetek hiszen egy beszélgetés alapján nyílván nem lehet eldönteni az vagyok-e vagy sem és félek totál kizárja ezt az opciót.

Maga a tünetek viszont totálisan igazak rám.

Hogyan tovább?

Továbbra is változni szeretnék de elvileg aki nárcisztikus képtelen rá és egész életében ilyen defektes lesz.

Valaki volt hasonló helyzetben illetve ismer olyat aki fixen nárcisztikus volt és képes volt valójában megváltozni?

2024. jún. 5. 17:09
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
100%
Biztos nem vagy az, a narcisutikus nem elemzi magát, és nem hasonlítja magát máshoz,főleg nem lát be semmilyen hibát, vagy szeretne változást.
2024. jún. 5. 17:17
 2/25 anonim ***** válasza:
100%
Most akkor merjek nemet mondani ha szerinted az vagy?
2024. jún. 5. 17:20
 3/25 anonim ***** válasza:
Valószínűleg inkább túl kritikus vagy önmagaddal, és túlbecsülöd ezeket a negatívumokat. Mikor valaki a rákról olvas, mindjárt rákos lesz, mikor a demenciáról, mindjárt demens, mikor az ADHD-ról, mindjárt az. Sokkal inkább tűnsz kétségbeesettnek, mint nárcisztikusnak. Nem nézek ki belőled eltiprást meg dühkitörést.
2024. jún. 5. 17:41
 4/25 anonim ***** válasza:
100%
A narcisztikus szemelyisegzavar es hogy valakinek vannak narcisztikus vonasai, az nem ugyanaz. A pszicho nyilvan az elsot zarta ki, bar egy alkalom utan nem ertem, hogyan. Az mondjuk teny, h a klasszik narcisztikus nem fordul pszichologushoz, hisz nem lat magaban hibat.
2024. jún. 5. 17:52
 5/25 anonim ***** válasza:
Én nem tudom, hogy nárci vagyok-e, de engem folyton bántottak gyerekkoromba és mind a mai napig bántanak és emiatt képes vagyok a legközelebbi hozzátartozóimat bántani és ha ez nem sikerül, akkor nekiállok hisztizni. Én is a saját érdekeimet előbbre helyezem, mint a másét, az egómból semmiképp sem engedek.
2024. jún. 5. 20:10
 6/25 anonim ***** válasza:
Ez még nem nárcisztikus személyiségzavar, 5-ös, csak éretlen viselkedés. A nárcisztikust nem lehet elviselni.
2024. jún. 5. 21:51
 7/25 A kérdező kommentje:

6-os

Egyetlen barátnőm volt , ő is csak 3 hónapig bírta mellettem xd ebből indúlt az egész gondolat menetem.

Abban biztos vagyok hogy nagyon nehéz engem elviselni. Bár ezzel már tisztában voltam mielőtt találkoztam volna nárcisztikus szóval és annak jelentésével. Tehát sajnos ez az elviselhetetlenség stimmel rám.

2024. jún. 5. 22:25
 8/25 anonim ***** válasza:
Ennyiből nem fogunk téged diagnosztizálni, 5-ös. Az, hogy "3 hónapig bírta melletted" meg hogy nehéz téged elviselni, a te interpretálásod. Hogy mi a valóság, azt nem tudjuk.
2024. jún. 5. 22:37
 9/25 A kérdező kommentje:
Igazad van , valójában ilyen hullám völgy jellemzi az érzelmeimet és hangulatom. Ezt leszámítva ha nárcisztikus vagyok ha nem , a hibáimra akkor is rájöttem és azon vagyok változtassak rajtuk. Nyitottabbnak érzem magam a kritikák felé és ez is segíthet a változásban. Csak ehhez nyílván az is kell hogy valaki kritizáljon továbbra is a jövőben.
2024. jún. 5. 22:48
 10/25 anonim ***** válasza:
0%
Te valami mazochista vagy? Azt élvezed, ha kritizálnak? Fura gusztusod van! Én például azt élvezem, ha dicsérnek. Ugye tudod, hogy a szüleid valamit nagyon elrontottak? És nem, nem a nemlétező nárcizmusodat ...
2024. jún. 5. 23:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!