Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Az IQ romolhat az ivás miatt?

Az IQ romolhat az ivás miatt?

Figyelt kérdés
Ha például péntekenként elmegyek iszogatni a haverokkal, az ottani fogyasztás befolyásolja az iq-m at? Nem tudom mostanában arra lettem figyelmes hogy nagyon nehezen tudok berúgni, viszont már egy sört is megérzek. Én igazából fáradt leszek a szesztől, minthogy csatakrészeg.

2024. jún. 3. 23:02
 1/10 anonim ***** válasza:
67%
Hajaj!!!
2024. jún. 3. 23:09
 2/10 anonim válasza:
51%
Szerintem mennyiségtől függ mondjuk 1 sörtől még kis bajodnak se kéne lenni, de ha masszív alkoholista vagy akkor már igen és elég gyorsan is. (legalábbis én úgy tudom)
2024. jún. 3. 23:31
 3/10 anonim ***** válasza:
20%

Nem, nincs hatással az IQ szintre. Ha eddig orvos voltál akkor attól, hogy berúgsz még ugyanúgy fejedben lesz a tudás és alkalmas leszel orvosnak.

Sőt! Ha krónikus alkoholistává válsz akkor is ott lesz a fejedben minden és ha mondjuk eddig sebész voltál ugyanúgy tudni fogod, hogy hogyan kell megoperálni a beteget. Dolgozni viszont nem fogsz tudni benne mert a szerveid károsodnak és nem fogod fizikailag bírni, esetleg kialakul a kézremegés ami ennél befolyásolna.

De az intelligencia szintedre nincs befolyással az alkoholizmus. Engem oktatott az egyetemen alkoholista professzor annak idején. Amikor fater sztrókot kapott anno egy olyan mentőorvos jött ki akiből áradt a cefre szag, mégis profin kezelte a helyzetet és megmentették. Régen nem volt ez az alkohol téma ennyire túl hypeolva meg érzékenyen kezelve. Jobb világ is volt az.

2024. jún. 4. 00:30
 4/10 anonim ***** válasza:
40%

Példa: ha neked van 1IQ-d ,a szesznek meg 0,akkor? 1+0=1u0! Én is iszok rendszeresen! Már mérhetetlen IQ-val rendelkezem!

Akik rendszeres alkohol fogyasztók,és volt mibõl gazdálkodni,ott nem látok változást. Persze jólét,megbecsült státusz mellett. A lepukkant alkoholista is csak a saját élete elbaltázott lehetõségei miatt az,ami. IQ streetfighter. Ha van,ihatsz nyugodtan,ha nincs,nyugodtan igyál.

2024. jún. 4. 08:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Felénk mindenki okos lesz tőle.
2024. jún. 4. 10:29
 6/10 anonim ***** válasza:
25%
Igen. Elbutulsz, hiszen ez is egy méreg. Ahogyan a rendszeresen füvezők is iszonyúan elbutulnak évek szerhasználata után. Ne hallgass az ilyen okoskodókra, mint a második, csak a saját alkoholizmusát próbálja validálni.
2024. jún. 17. 15:35
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Bocs, a harmadik ír ostobaságokat.
2024. jún. 17. 15:36
 8/10 A kérdező kommentje:
#6 és a rendszeres fogyasztástól butul el az ember, vagy ha alkalmanként csinálja? Én pl szoktam tapasztalni magamon hogy másnap tök nehezen gondolkozok
2024. jún. 18. 16:58
 9/10 anonim ***** válasza:
0%
Másnaposan eléggé keresik egymást a szinapszisok, de ügyesen újra tudnak épülni, főleg az eleve jól kiépültek. Kitartó bombázással persze egyre kompromisszumosabban, tehát idővel simán becsusszan egy beszűkült félbolond szint a maradék IQ-tól függetlenül.
2024. jún. 19. 11:56
 10/10 anonim ***** válasza:
Igen.
dec. 4. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!