Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Vehetek be Frontint?

Vehetek be Frontint?

Figyelt kérdés
Megittam 2 db sört. Kb. 9-kor feküdnék le és olyankor szoktam Frontint bevenni 0.75 mg-ot. Mi lesz ha beveszem?

jún. 3. 19:26
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
58%

Igen, a betegtájékoztató tényleg azért van, mert a forgalmazó köteles tájékoztatni a gyógyszert szedő embereket, hogy a gyógyszerrel végzett klinikai tesztek során milyen potenciális mellékhatásokat észleltek, mert ha te beszeded a gyógyszert, akkor elfogadod, hogy ezek a mellékhatások potenciálisan jelentkezhetnek nálad és nem a forgalmazót terheli értük a felelősség. Ettől függetlenül kutya kötelessége a hatályos gyógyszerjogszabályok szerint minden mellékhatást jelenteni, ahol felmerül az esély, hogy a gyógyszer szedése okozta. Ellenben, ha elolvasol egy betegtájékoztatót, akkor láthatod, hogy adott mellékhatások statisztikailag milyen gyakorisággal jelentkeztek, ergo nem "riogatásként" vannak leírva.

Azoknak a zseniknek, akik pedig azt írják, hogy "ah, nem lett volna semmi bajod"... lehet. Csak mivel nem vagytok orvosok, vagy gyógyszerészek, illetve nem tudjuk, hogy a kérdező hány éves, milyen nemű, hány kiló, mit evett a nap folyamán, ivott-e pl. grapefruit-levet (vagy bármi mást, ami hatással lehet az alprazolam metabolizációjára), továbbá nem tudjuk, hogy amúgy hogy reagál az alkoholra, vagy az nyugtatókra így bátorkodtam azt javasolni, hogy amúgy baromira ne vegye be együtt a kettőt, mert potenciálisan légzésleállást tud okozni (sok minden más mellett).

jún. 5. 18:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!