Nem szedem 3 hónapja a huszonévig szedett Paroxatot, sajnos azért szedtem ilyen sok ideig, mert nem tudtam letenni a súlyos elvonási tünetek miatt. Még mindig érzem a hatását, amilyen zavart okozott az agyamban... Mivel tudnám ezt csökkenteni?
Nem. Ha ez a gyógyszer ilyen súlyos panaszokat okoz, akkor a valószínűleg a többi, ugyanilyen elven működő SSRI is ugyanezt a hatást váltaná ki sajnos... :(
Nem szeretném mégegyszer átélni ezt!
Inkább azt várom, hogy helyreálljon az idegrendszeremben a magas szerotonin szint,mert valószínűleg az az oka ezeknek a súlyos panaszoknak. Teljesen felborította az agyamban ezt a kémiai egyensúlyt. Egyébként már nem hiszek ezekben a gyógyszerekben! Tapasztalat, és Szendi Gábor írásai is felnyitották a szemem! Sőt, a legújabb tudományos álláspont is az, hogy a szerotoninnak semmi köze nincs a depihez és a szorongáshoz. Én már ezt vallom, csak ártanak ezek a szerek sajnos!!!
Egyébként amikor orbáncfüvet szedtem a Paroxat abbahagyása után 2 héttel, akkor egy idő után pontosan ugyanazok a panaszok jelentkeztek, mint amiért leálltam róla! Ugyanis az orbáncfű MAOI-gátló antidepresszáns, amit tilos együtt szedni SSRI antidepikkel a szerotonin szindróma veszélye miatt! Megemeli veszélyesen a szerotonin szintet az agyban... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!