Tudom, hogy idővel romlanak az emlékek, de mennyire romlanak?
Figyelt kérdés
Nem akaron túlságosan a részletekbe menni, de mondjuk azt, hogy van egy emlékem arról, hogy egy ember meghívott engem valahova mások társaságában. Tisztában vagyok vele, hogy az emlékek bizonyos részletei idővel eltűnnek az ember emlékezetéből, és ilyenkor tévesen emlékezhet rájuk az ember. Na de ebben az emlékben lehetséges, hogy akkor rosszul emlékszem arra, hogy ki hívott meg engem? Mármint konkrétan ez az emlék lényege, szóval úgy gondolom hogy ez kevésbé torzul mint egyéb lényegtelen dolgok, de nem vagyok biztos benne.2024. máj. 30. 11:17
1/2 Senior Séf válasza:
Az emlékezet meglehetősen konfabulatív dolog. Hajlamos átkölteni egyes részleteket, úgy hogy hihető legyen a befejezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!