Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogászati héj alatt nem...

Fogászati héj alatt nem romlanak a fogak? Hogyan kell őket tisztìtani?

Figyelt kérdés

Következő a problémám, borzasztó ütemben romlanak a fogaim fiatal korom ellenére.

Már mindent megtettem, hogy ez ne így történjen, több százezret otthagytam már a fogorvosnál.

Húzni sosem kellett, viszont több hátsó fogam is gyökér kezelt.

Eddig a front fogaimat rendben voltak, de most azok is elkezdtek romlani.

Egyelőre nem látványos, és gyakran megyek fogaszatra.

Viszont arra gondoltam,hogy ha foghèjat tetetnèk a négy leginkább látványos front fogamra, azzal csökkenteni tudnám e a romlásuk ütemèt?

2020. aug. 23. 20:30
 1/4 anonim ***** válasza:
Inkább koronát, nem héjat
2020. aug. 24. 06:00
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Héjat csak ép fogra lehet tenni. Sajnos. Esztétikai okai vannak amiert készítjük, pl. Egy diasztema(rés) zarasa, nem megfelelő alak/forma.neked korona vagy hid kellene.

Sajnos koronák alatt is elromolhatnak a fogak. Nagyon fontos évente ellenoriztetni, fogorvossal es rontgennel, hogy idoben kideruljon a problema!

Evente, felevente javasolt a dentalhigieniai kezeles.

Nagyon fontos, hogy a fogorvosod megtanitson, hogyan kell tisztítani a potlasodat, több időt vesz igenybe mint a saját fogak! Ez az alapja es a pótlás hosszú életének titka!

10evente illik cserelni teljesen.

Fogorvoskent irtam, remelem tudtam segiteni kicsit!

További minden jót kívánok!

2020. szept. 23. 16:29
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Ép fog alatt azt érted,hogy gyökérkezeltek sem lehetnek?

A két fog amire hèjat szeretnèk èpek, csak a gyökér kezelés miatt kezdenek elszíneződni, mert nem élnek már.

2020. szept. 25. 13:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem lehet pont emiatt az elszíneződés miatt, nagyon vékonyka a héj. :(
2020. szept. 25. 13:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!