Aki küzdött hipochondriával, hogyan gyógyult ki belőle?
Figyelt kérdés
Körbe-körbe aggódok mindig valamin, ha találok új csomót, stb a testemen. Folyton stresszelnek, hogy valami bajom lehet. Nagyon idegesítő magam is tudom, mert nagymamám ugyanez, és hála Istennek fizikailag egészséges. Nem szeretnék én is ilyen lenni, de közben mégis aggódom. Valamikor teljesen jó, ma pl. szörnyen érzem magam. Már dokihoz sem merek elmenni, mert folyton csak hülyének néz. Nagyon nyomaszt, hogy sok beteg van körülöttem, az internet folyton tele vele, hogy naponta fiatalok halnak meg rákban. Egy éve ugyanígy éreztem magam- akkor fedeztem fel a kulcsontóm felett egy nyirokcsomót- természetesen voltam is vele ultrahangon, hematológusnál- és mindent rendben is talált. Most felfedeztem újabbakat- a fülem alatti részen kb 2 cm-re ahol kb az állkapocs csont végződik, mindkét oldalon. Nem tudom, hogy nyirokcsomó e lehet, mert ezek teljesen másmilyenek mint a többi nyirokcsomóm, inkább mintha csont lenne. Amúgy semmi tünetem nincs, és amúgy jól is érzem magam ha épp nem pánikolok ezeken. Kb 8 éve pánikbeteg voltam, akkor jártam pszichológushoz és legalább az elmúlt, de most van ez. Hogy szakadjak ki ebből az ördögi körből már?máj. 29. 19:50
1/3 anonim válasza:
Nagyon nehéz de szakember segítségével kezelhető. Én is szenvedek benne, írj nyugodtan ha van kedved beszélgetni.
2/3 anonim válasza:
Szia! Ugyan ez volt a problémám sokáig, ugyan így a nyirokcsomókkal. Egészen addig a napig amíg a környezetemben limfómás lett valaki, és rájöttem, hogy ha egy ilyen betegség jön, akkor az jön magától és nem keresgetni kell azokat a csomókat hátha valahol bele akadsz egybe… Hidd el, hogy igenis vannak tünetei amin észre vennéd hogy baj van ha ennyire figyelsz magadra és nem túrnod kellene a tested hogy vajon van-e új csomó valahol!
3/3 anonim válasza:
Én is így vagyok mint te! Szörnyű.. már napi szinten vizsgálom a testem, beképzelek mindent :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!