Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Csenddel verés, vagy tényleg...

Csenddel verés, vagy tényleg idő kell neki?

Figyelt kérdés

A barátnőm gyakran nem beszél velem egy-egy vita után (sokszor vita helyett...) akár egész nap.

Többször próbáltam ezt vele asszertív módon megbeszélni, hogy ez így nem konstruktív és szándékos büntetésnek érzem, amit ő kikért magának és közölte, hogy ilyenkor gyűlöl és nincs kedve velem beszélni.

Őszintén, nem tudom, hogy melyik verzió a jobb: ha tényleg így érez 1-1 vita után, vagy ha csenddel ver és büntet szándékosan?

Nem vagy vitákról van szó egyébként. Nyilván ezt most én írom és így részrehajlónak is tűnhet, de olyan dolgokról van szó, mint például az, hogy ő valamit kijelent és én felteszek egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy ne segítsek-e, vagy lenne egy javaslatom. Ezeken rendszeresen nagyon fel tudja idegesíteni magát, mert ő már valamit kijelent, akkor az úgy van, azt fogadjam el úgy, ne kérdőjelezzem meg. És nem határsértő dolgokról van szó, hanem olyan dolgokról, minthogy hogyan pakoljunk el valamit a lakásban például.

2024. máj. 28. 18:51
 1/5 anonim ***** válasza:
87%
Kontrollmania. Narcisztikus attitud a csenddel veres, a legrosszabb fajta.
2024. máj. 28. 19:02
 2/5 anonim ***** válasza:
42%
Nem biztos, hogy direkt büntet (persze a többség direkt csinálja). Volt egy exem, akivel ha összekaptam valamin vagy alapból rossz volt a hangulatom, nem volt kedvem beszélni vele meg mással se. Azt hitte direkt csináltam, pedig nem, egyszerűen nem bírtam magam rávenni a beszélgetésre, pedig nem volt bennem semmilyen hátsó szándék vagy manipulálás.
2024. máj. 28. 19:38
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha kijelenti, hogy gyűlöl, akkor azonnal lapát. Ez egyáltalán nem normális dolog!!!
2024. máj. 28. 20:24
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Szomorú, ha semmilyen módon nem próbálja a konfliktust felnőtt ember módjára kezelni. Mi a párommal az 5 év alatt egyszer vitáztunk össze, mert en akartam fizetni a vacsit, (melóhelyen 12 óráztunk) (én nő vagyok), de ezzel megsértettem. És egy kisebb vita kerekedett ebből. De 5 percig tartott. Elmondtam az erveim és meghalgattam az övét. Kompromisszumot kötöttünk. Én vettem a colát.

Ezzel csak azt akarom mondani egy példán keresztül, hogy egy kapcsolatban képesnek kell lenni arra, hogy a masik fél érveit, meglátasait is meghallgassuk, megfontoljuk. Nem a pi**ankat hátszani, hogy nem szólok hozzád.

Mar most borítékolom, hogy nem lesz hosszúéletű a kapcsolat. Mert a párod csak azt fogadja el, amit ő jónak tart. Ha szembe akarsz menni vele meg jönnek a csendes dühöngések. Ez önző dolog. Ezt próbáltátok megbeszélni?🙂

Bocsáss meg egyébkémt, nem sértegetni akartam, de ez az én meglátasom.

2024. máj. 28. 23:49
 5/5 anonim ***** válasza:
Jó esetben nem lesz hosszú életű a kapcsolat. De sokan sajnos évtizedeket képesek lehúzni egy bántalmazó kapcsolatban, sőt gyereket is csinálnak az ilyennek, hagy szenvedjen a gyerek is.
2024. máj. 30. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!