Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A tirozin tényleg jó dopamin...

A tirozin tényleg jó dopamin termelésre? Utána olvastam elméletileg igen. De a terapeutám szerint ez "csak" egy aminosav.

Figyelt kérdés

Szóval valszeg a terapeutám egyáltalán nem hisz a tirozinba, szerinte ez csak egy aminosav, kb mintha neki ez csak egy tabletta lenne, ami valójában nem is fog használni és csak kb placebo, a placebot nem ő mondta, csak ez a "ez csak egy aminosav" kijelentés hasonlít arra h ez csak egy tabletta aztan vagx hasznal vagy nem, míg a gyógyszerekbe jobban hisz.

Én azt gondolom, hogy a tirozin nem cska termelhet dopamint, hanem termel is. De valszeg kevesebb ideig tarthat a hatása mint bármilyen gyógyszernek... De most ez kicsit olyan, h a c vitamin szinten csak egy vitamin. Mivel másabb egy aminosav mint egy vitamin?

Nem gondolnám, h a tirozin pl egy alternatív gyógyászati dolog lenne, amibe nem kell hinni. Szóval a tirozin nem csak egy homeolátiás valami, amibe vagy hiszel vagy nem. Miert... A magnezium meg csak egy ion. Aztan hányan szedik. És milyen hasznos a szívre is.

máj. 25. 02:22
 1/8 anonim ***** válasza:
50%
Nem valószínű, hogy bármit éreznél a placebo hatáson kivul.
máj. 25. 03:54
 2/8 A kérdező kommentje:
Egyebkent mar vettem be belőle es amikor baromi faradt voltam, utana 20-30 perccel kesobb mar nem voltam az. Ugyh valamit csinal. Ez az egyik. A masik a b vitamin sem placebo... Mégis megerzem ha nem szedem. Azert a tirozinra azt mondani, h placebo eleg gaz. Mondjuk utana kellene olvasni. Tudomanyosan igazolt.
máj. 25. 04:02
 3/8 anonim ***** válasza:
75%
Nem azt mondom, hogy egyáltálán nem csinál semmit, azt mondom, hogy olyan kis szinten csinál valamit, hogy nem azt érzed hanem a placebót.
máj. 25. 04:46
 4/8 A kérdező kommentje:
Hát nem értek egyet veled, de mindegy. Nem minden placebo hidd el. De inkabb ne hidd el. 🤣😅 Azthiszel amit akarsz, es en is azthiszek amit akarok. Egyebkent a gyogyszerek amik dopamint emelnek ugyanugy lehetnek csak placebok, ugyanis baromira nem jut át az agy azon teruleten ahol hatnia kellene csak a levodopa jut at, viszont azt szinte csak Parkinsonosoknak adják, és káros hatasai is vannak. Nem is akarmilyen.
máj. 25. 05:33
 5/8 anonim ***** válasza:

"Én azt gondolom"

"Nem gondolnám"

"Szóval valszeg a terapeutám egyáltalán nem hisz a tirozinba"

Hat nem tudom... mit lehet tenni?

máj. 25. 08:23
 6/8 anonim ***** válasza:

Ha neked hat és jobban vagy tőle szedjed. Tökmindegy, hogy ténylegesen hat e vagy csak placebo. A lényeg, hogy rád milyen hatással van!

Én is szedtem egy darabig, de semmi változást nem tapasztaltam.

Meg amúgy is egy csomó olyan gyógyszer is van ami az egyik embernek hat a másiknak nem. Nem vagyunk egyformák.

Örülj neki, hogy találtál valamit ami segít neked, és egészen addig amíg segít nem kell, hogy érdekeljen mások véleménye.

máj. 25. 16:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Kérdező, milyen márkájút szedsz? Engem is érdekel a téma. Köszi, ha írsz! :)
máj. 31. 10:24
 8/8 anonim ***** válasza:
ja bocsanat, hogy itt vannak pseudo-orvosok es tirozinrol irogatnak meg markarol.
jún. 1. 08:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!