Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ha 6 éve nem voltam pszichiátr...

Ha 6 éve nem voltam pszichiátriai fekvobeteg osztályon akkor mar egeszseges vagyok?

Figyelt kérdés
Paranoia deluziv zavarral kezelnek jarobeteg pszihiatrian.

2024. máj. 18. 16:56
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
92%
Ismerek olyat, aki abbahagyta a gyógyszere szedését csak úgy, magától. A rendőrséget kellett kihívni miatta, úgy vitték el, és hónapokig kórházban volt!
2024. máj. 19. 11:43
 22/42 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem a legrosszabb, hogy itt tetted fel a kérdést. Itt fingja nincs a legtöbb embernek erről a dologról. Orvosoddal beszéld ezt meg.
2024. máj. 19. 22:50
 23/42 anonim ***** válasza:
34%
Azért annyi fingja lehet itt is bárkinek, hogy ha valakinek, aki ráadásul nem is orvos, egy orvos felír valami gyógyszert, akkor azt szednie kell egészen addig, amíg az orvos nem mondja, hogy hagyja abba.
2024. máj. 19. 22:53
 24/42 anonim ***** válasza:
9%
Akkor meg ne írd azt, hogy szedje tovább, ha fingod nincs hozzá. Kérdezze meg az orvost, hogy 6 év után leállhat e vele, mert nem szeretné már tovább szedni.
2024. máj. 20. 11:26
 25/42 anonim ***** válasza:
43%
És az, hogy felmerül benne, hogy 6 év tünetmentesség után elhagyhatja a gyógyszert az nem azt jelenti, hogy nincs betegségbelátása. Hanem azt, hogy ha nincs már rá szükség akkor miért szedne egy olyan gyógyszert aminek komoly mellékhatásai vannak. Ezt orvossal kell megbeszélni, és akár másik orvossal is konzultálni.
2024. máj. 20. 11:31
 26/42 anonim ***** válasza:
49%

"Akkor meg ne írd azt, hogy szedje tovább"

Ott tart a történet, hogy az orvos szerint szedje, úgyhogy igenis szedje.

Nem mondtam, hogy ne kérdezzen rá az orvosnál, de addig is, amíg ez nem sikerül - hosszú hétvége első napján kérdezte! -, és amíg az orvos nem ad másik gyógyszert neki, vagy nem mondja azt, hogy egyszerűen leállhat vele, addig szedje, ha nem akarja, hogy esetleg a rendőrök vigyék el és kórházban kössön ki újra.

2024. máj. 20. 11:38
 27/42 A kérdező kommentje:
Jövő héten megyek a pszihiateremhez. A pszihiaterem zsidó. Ellopta a zenemet.
2024. máj. 20. 12:27
 28/42 anonim ***** válasza:

Na, akkor addig bírd ki, és szedjed.

Ha nem bízol meg benne, akkor meg menj másik orvoshoz, de addig is szedjed a gyógyszert.

2024. máj. 20. 12:32
 29/42 anonim ***** válasza:
17%
Az a baj, hogy már az orvosokban se lehet megbízni. Vannak köztük kimondottan rossz "szakemberek". Ezt saját tapasztalatból tudom. Én saját felelősségre hagytam el a gyógyszert, mert már nem bíztam az orvosom véleményében, aki egy kiégett ember volt, én eltiltanám a szakmától, tipikusan az inkább árt, mint használ kategória. Ő persze előadta, hogy ő az orvos, kábé hogy gondolom, hogy megkérdőjelezem, amit mond. Úgy beszélt velem, mint egy beszámíthatatlan beteggel.. Ezen a ponton viszont már jobban bíztam a saját ítélőképességemben, mint az ő "szakmai tudásában", és jól tettem. Először csökkentettem, majd leálltam a gyógyszerrel. Ez volt 4 éve, azóta sincs semmi bajom, nem vitt el se a rendőrség, se a mentő.. Szóval léteznek aljas orvosok, akik visszaélnek a hatalmukkal. Bár köztünk eleve kialakult egy rossz viszony, de akkor se néztem volna ki belőle, hogy képes úgy beszélni velem, mint egy beszámíthatatlan emberrel, amikor egyébként ő is tudta, hogy nem vagyok az. Élvezte, hogy lealacsonyíthat. Esküszöm betegebb volt, mint én, aki hozzá jártam.
2024. máj. 20. 13:23
 30/42 anonim ***** válasza:
9%
#29 vagyok, ezzel nem azt akarom mondani, hogy állj le a gyógyszerrel, ezt neked kell érezned és tudnod, hogy mennyire bízol meg a saját orvosodban. Ha nem akkor van e lehetőséged orvost váltani. Vagy mennyire bízol a saját ítélőképességedben. Bennem fel se merült, hogy vakon kövessem az orvosom, de meg volt rá az okom. De bennem az se merült fel, hogy itt kérdezzek bárkit, mert nálam jobban senki nem ismerte a helyzetet. És fix, hogy itt látatlanul is mindenki azt mondta volna, hogy szedjem be a gyógyszert, meg az orvos csak jót akar és nincs betegségbelátásom..
2024. máj. 20. 13:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!