Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pszichológus ad igazolást...

Pszichológus ad igazolást telefóbiáról?

Figyelt kérdés
Telefóbiám van, de a munkahelyemen van olyan munkaterület, ahol folyamatosan telefonálni kell. Nem muszáj ezt csinálnom, van rá ember, de ha nem akarom hogy odategyenek igazolást kell hoznom, hogy eü okok miatt nem megy. Erről tudna nekem a pszichológus papírt adni? Egyáltalán hogy lehet ezt vizsgálni?
2024. máj. 10. 05:34
 1/9 anonim ***** válasza:
74%

Nem elég ezt élőszóban megmondani?

Amúgy ha már pszichológushoz jársz, nem lehetne ezt mondjuk kikezeltetni? Szociális szorongás. Te nemcsak a telefonban félsz az emberektől. Nem tudok elképzelni felnőtt életet telefon nélkül. És ehhez speciel pont a kutyaharapást szőrivel módszer kifejezetten hasznos.

2024. máj. 10. 06:21
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ők kérték az igazolást?

Pszichiáter tud ilyet kiállítani legfeljebb.

2024. máj. 10. 10:06
 3/9 A kérdező kommentje:

Nem járok pszichologushoz. De ha tud papírt adni akkor megyek és kérek.

Nem félek az emberektől, semmi bajom velük. Munkában is nagyon jó a kapcsolatom az emberekkel, csak a telefonnal van gond.

Nem vagyok benne biztos, hogy a kutyaharapást szőrével lenne a legszakszerűbb megoldás. És abban sem, hogy a folyamatos stresszhelyzet jó hatással lenne a munkámra.

2024. máj. 10. 15:04
 4/9 anonim ***** válasza:

Pszichológus nem tud diagnosztizálni, így abból nem tudsz igazolást szerezni.

De a munkahely kérte? Mert ha nem, akkor nem sokkal ér többet, mint ha szóban elmondanád a problémát. Munkáltatótól függ. Az is lehet, azt mondják, hogy bocsi, akkor nem neked való ez a pozíció. Illetve lehet az is, hogy majd jelezni kell a problémát az üzemorvos felé, aki szintén mondhatja, hogy ez alapján nem vagy alkalmas a munkakör betöltésére.

2024. máj. 10. 15:16
 5/9 anonim ***** válasza:
Munkaköri leírásodat is nézd át.
2024. máj. 10. 15:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Vagy azt szokták még, hogy csak X hónapra adják meg az alkalmasságit és igazolnod kell, hogy jársz kezelésre a problémáddal.
2024. máj. 10. 15:19
 7/9 A kérdező kommentje:

Nem a munkahely kérte és egyébként sem tesznek nagyon oda. Csak akarom hogy legyen valami szakember által kiadott iratom, hogy nem csak kedvem nincs ott lenni, hanem pszichésen alkalmatlan vagyok rá.

Nem az ottani munkára, mert van vagy 8 munkaterület, ahol jó vagyok, csak épo erre az egyre nem

2024. máj. 10. 16:23
 8/9 anonim ***** válasza:
Olvasd el a munkaköri leírást. Ha abban benne van az ügyfelekkel(vagy akárkikkel) történő kommunikáció, pláne ha szó szerint a telefonálás is, te meg odamész a munkáltatóhoz egy igazolással, hogy X munkafolyamatra képtelen vagy egészségügyi szempontból, akkor jeleznie kell az üzemorvosnak. És ha nincs beleírva, akkor is jelezheti. Az üzemorvost meg nem érdekli, hogy te amúgy minden mást jól csinálsz, megteheti, hogy nem adja meg az alkalmasságit, vagy mint ahogy írtam, csak pár hónapra és igazolást kér a kezelésről.
2024. máj. 10. 16:29
 9/9 anonim ***** válasza:
Ezt csak arra mondom, hogy egy munkahelyre pont nem érdemes papírt vinni ilyenről, következményei lehetnek. Sokkal jobb, ha csak szóban elmondod.
2024. máj. 10. 16:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!