Mennyit sérülhettem az iskolai inzultusok miatt? Hogyan tudhatom meg?
Már általános iskolában sem akartak elfogadni az elején a többiek, bár utána már kicsit furán viselkedtem bevallom.
Meg olyanok is voltak, amiket megbántam.
Most középiskolában van egy gyerek, aki már csak néha szúrkálódik, de tavaly előtt évvégén már elkezdett piszkálódni, de csak ilyen kis dolgokkal, mint pl. szólogatás.
Aztán tavaly elkezdett dobálni galacsinnal, meg az öltözőben indultál, szólogatott (Jössz csaposnak? Fszom alá) meg ilyenekkel kötekedett, de nem lehet túl okos, mert 1000x eljátszotta ezt.
Meg különböző gúnynevekkel kötekedett, a vezetéknevemet gúnyolta.
Ebben az évben már nem voltak nagy bszogatások, de miatta már nem szerettem bejárni, feszélyezve éreztem magam az osztályban.
Azóta már lenyugodtam, jobban érzem magam suliban.
De az az érdekes, hogy a mai napig mindig előre kezel velem.
Bár már olyan is volt, hogy direkt megszoritotta, nem engedte el.
Meg ez a gyerek 20 cm-el magasabb is nálam, meg elég elborult.
De általánosban konkrét bullying nem volt.
Meg alapból visszahúzódó személyiség vagyok sajnos.
Meg nem vagyok egy bátor gyerek, aki bárkinek odacsap.
Meg nem tudok az emberekkel hosszab időn keresztül beszélgetni és nehezen nyitok.
Nem tudok sokáig idősebb emberek szemébe nézni, nehogy csúnya tekintettel nézzek rájuk.
Felteszem, srác vagy...
Nem kell kakasmód kezelni a dolgot.
Bocsi véletlenül elnyomtam a nem hasznosra.
Nem tudom, de engem akkor is zavar, mert szívesen leverném.
Úgy érted kijárna neki néhány pofon, ilyesmi...?
Nem tudom, mostanában hogy szokás, de én nem fogtam kezet azzal, aki folyamatosan bántott. Akkor sem, ha ö nyújtotta felém a kezét. Csak akkor, ha bocsánatot kért, mégpedig azok előtt, akik a sértésnek is tanúi voltak. Nem feltétlenül verekedéssel kell megoldani: ha visszautasítottad volna a kézfogást, abból azért látta volna, hogy nem tehet meg veled mindent.
Az önbizalmaddal van baj, tanulj meg kiállni magadért, nem kell minden sértést eltűrni. Keressél rá az asszertív kommunikációra, sokat segíthet!
Igen
6-os vagyok.
Először is valamit reagálnod kellene a bántásokra. Ha másképp nem megy, írd le otthon nyugodt körülmények között, és tanuld meg, mint egy verset, hogy mit mondanál neki, akkor "élesben" is menni fog. Fontos, hogy ne legyen benne semmi sértő. A megfogalmazásban segíthet az asszertív kommunikáció, pl. [link] Ha az sem megy, akkor lépj ki a helyzetből: menj el onnan, DE emelt fővel, a szemébe nézve hagyd ott a p.csába, ne foglalkozz vele.
4. Nőként még rosszabbakat is kaptam mint a kérdező.
Ez NEM JÁTÉK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!