Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi a neve annak a betegségneki...

Mi a neve annak a betegségneki aki azt reméli, hogy beteg?

Figyelt kérdés

Van ugye a hipohonder ( mondjuk így leírva nem láttam még a szót biztos helytelen ). Aki ha beszélnek vagy olvas valami betegségről elhiszi, hogy ő is az.

De mi a helyzet azzal aki várja már, hogy végre elvigye valami kórság? Annak mi a neve? Nem találok róla infót, lehet rosszl keresem?

máj. 5. 11:07
 1/7 anonim ***** válasza:
26%
Idiótának.
máj. 5. 11:14
 2/7 anonim ***** válasza:
34%
Lehet neve sincs. Az viszont bizonyos, hogy a törődést, a figyelmet és a szeretet nem úgy kapja, ahogyan ő szeretné.
máj. 5. 11:19
 3/7 anonim ***** válasza:
0%
Ha úgy vesszük, én is szeretnék már végre megbetegedni, hogy lehessen nehány extra pihenőnapom, és ne kelljen dolgozni mennem. Arra nem visz a lélek, hogy kamuból beteget jelentsek. 🙂
máj. 5. 12:13
 4/7 Ypszilon1980 ***** válasza:
32%
Hát van még a Münchhausen-szindróma, az valami hasonló ehhez.
máj. 5. 12:35
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
4: Nem, akinek az van, az másokat akar megbetegíteni, hogy ápolhassa őket.
máj. 5. 12:47
 6/7 anonim ***** válasza:

Factitious disorder az angol neve, a magyart nem tudom.

[link]

máj. 5. 14:07
 7/7 anonim ***** válasza:
Aki várja a halált, az gondolom, hogy depressziós lehet. Ha tesz is érte, akkor szuicid hajlamú. Ha nem cél a halál, akkor öncsonkító, önsorsrontó, két végén égeti a gyertyát, vakmerő. Ha nincs semmilyen panasza, tünete, de beteg akar lenni, az feltűnési vágy lehet. Ha vannak panaszai, akkor talán el kellene ismerni, hogy beteg és nem invalidálni az érzéseit, tüneteit.
máj. 5. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!