Mi a neve annak a betegségneki aki azt reméli, hogy beteg?
Figyelt kérdés
Van ugye a hipohonder ( mondjuk így leírva nem láttam még a szót biztos helytelen ). Aki ha beszélnek vagy olvas valami betegségről elhiszi, hogy ő is az.
De mi a helyzet azzal aki várja már, hogy végre elvigye valami kórság? Annak mi a neve? Nem találok róla infót, lehet rosszl keresem?
máj. 5. 11:07
2/7 anonim válasza:
Lehet neve sincs. Az viszont bizonyos, hogy a törődést, a figyelmet és a szeretet nem úgy kapja, ahogyan ő szeretné.
3/7 anonim válasza:
Ha úgy vesszük, én is szeretnék már végre megbetegedni, hogy lehessen nehány extra pihenőnapom, és ne kelljen dolgozni mennem. Arra nem visz a lélek, hogy kamuból beteget jelentsek. 🙂
4/7 Ypszilon1980 válasza:
Hát van még a Münchhausen-szindróma, az valami hasonló ehhez.
5/7 anonim válasza:
4: Nem, akinek az van, az másokat akar megbetegíteni, hogy ápolhassa őket.
6/7 anonim válasza:
Factitious disorder az angol neve, a magyart nem tudom.
7/7 anonim válasza:
Aki várja a halált, az gondolom, hogy depressziós lehet. Ha tesz is érte, akkor szuicid hajlamú. Ha nem cél a halál, akkor öncsonkító, önsorsrontó, két végén égeti a gyertyát, vakmerő. Ha nincs semmilyen panasza, tünete, de beteg akar lenni, az feltűnési vágy lehet. Ha vannak panaszai, akkor talán el kellene ismerni, hogy beteg és nem invalidálni az érzéseit, tüneteit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!