Mi a neve annak a betegségnek, amikor valaki elhiteti magával hogy mondjuk skizofrén, diagnosztizálja magát, és aztán úgy viselkedik, mintha skizofrén lenne?
Ez egy marha nagy butaságnak tűnhet, de nem az. Van egy igen érdekes barátnőm. Kb. heti rendszerességgel "váltogatja" a mentális betegségeit.
Eddig skizofrén volt, aztán azt fejtegette nekem, hogy autista, utána egy ideig Borderline személyiségzavarral küzdött, most elmondása szerint disszociatív identitás zavara van.
Nem ítélem el a mentálisan beteg embereket, én sem vagyok pszichésen teljeeen egészséges...
Csak nekem eléggé furcsa, hogy hetente/havonta kitalál valami újat, aztán felveszi a betegséghez "illő" viselkedést.
Huhh ilyet még nem hallottam,leginkább olyan betegségeket szoktak az ilyen emberek diagnosztizálni maguknak mint influenza,és stb.
Hipochondereknek hívják őket.
Nem pszichiáternek tanul? Általában az orvostanoncoknak van mindig olyan betegsége amit épp tanul. :-)
Igazából így végig kíséred az egyetemi éveit, hogy mit mikor tanul :-)
Én pl. AIDS-es voltam két hónapig az egyetemen :-) aztán autoimmun beteg :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!