Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Akik jártasak a pszichológiába...

Akik jártasak a pszichológiában, ez személyiségzavar lehet, vagy csak simán erőszakos?

Figyelt kérdés

Egy pasi rámhajtott és szexkapcsolatot akart velem. Azt mondtam tetszik nekem, de ez nem az én műfajom.

Nyomozni kezdett hol lakom, állítólag fél délelőtt a kaputelefonokat csekkolta. Nekem már itt fura.

Aztán két hétre eltűnt. Majd egyszer csak hívott telón, messengeren, közben mindkettőn írkált is, non-stop fél órán keresztül, hogy itt áll a ház előtt és fel akar jönni. Nem vettem fel, mindig kinyomtam, mindig újra hívott, fél óra múlva távozott.

Úgy meg voktam döbbenve, csak néztem magam elé.

Szerintetek ő bántalmazó? Milyen lehet egy ilyennel az élet?

Még nagyon fiatal, félig gyerek, ezt kinövi, vagy még rosszabb lesz?

máj. 2. 07:48
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Nincs miért feljelentenem mert ezek után lekopott, csak elgondolkodtam hogy mi lesz ha majd együtt él valakivel?

Valami nem úgy lesz ahogy ő akarja hogy reagál?

#8 nem volt ő kétségbeesett, 🍆ni akart.

máj. 2. 10:52
 12/17 anonim ***** válasza:
#11: szerintem inkább magaddal foglalkozz, hogy milyen pszichológiai jelenség az, hogy "meg voktam döbbenve, csak néztem magam elé", és Te mit fogsz csinálni, ha megint ilyen helyzetben találod magad.
máj. 2. 11:54
 13/17 A kérdező kommentje:

A jelenséget lefagyásnak hívják, ami egy normális védekező reakció egy stresszhelyzetre. Mint amikor egy állat halottnak tetteti magát.

Ami nem normális az a csávó viselkedése.

máj. 2. 11:59
 14/17 anonim ***** válasza:
6%

#13: pszichológiai szempontból mindkettő racionalizálható.

Viszont erkölcsi szempontból a férfi viselkedése elítélhető, gyakorlati szempontból meg a tied.

máj. 2. 12:22
 15/17 A kérdező kommentje:
Elhiszem neked hogy te ilyen esetben gyakorlati szempontból kifogástalanul viselkednél, egyben gratulálok. 🤝🏼 Kívánom hogy mielőbb legyen alkalmad kipróbálni.
máj. 2. 15:47
 16/17 anonim ***** válasza:

Ennek tuti, hogy van valami agybaja, szerintem nagy eséllyel antiszociális személyiségzavara. Egy biztos, hogy bűnöző. Zaklatás bűntette, amit csinál.

Megoldás: rendőrség, feljelentés.

máj. 2. 21:11
 17/17 anonim ***** válasza:

Aki azt írta, hogy kétségbeesett, nos, akkor se normális így viselkedni. Valóban lehetnek ezek veszélyesek, nem bírják a visszautasítást, megszállottak. Sajnos sok emberen sokáig nem látszik, hogy ilyenek. Egyik-másik még ölni is képes. Pl. ez:

[link]

máj. 2. 21:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!