Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nagyon kötődök egy olyan...

Nagyon kötődök egy olyan emberhez, aki már nem szeret. Hogy lehetne leszokni erről?

Figyelt kérdés

Egy 18 éves magányos srác vagyok, legjobb barátomról van szó. Nagyjából ő az egyetlen emberi kapcsolatom, édesanyámon, és édesapámon kívül.

Egy éve ismerem, rengeteget nevettünk, elmondása szerint szeret engem. Ez alatt egy év alatt volt már 1 hónapig tartó ignorálás, sok veszekedés is, amit igazából én robbantottam ki, hiszen a barátom sokszor hanyagolt, így már nem bíztam benne eléggé. Habár ez a veszekedés inkább csak apró nézeteltérések sorozata volt, amelyek 5-10 percig tartottak.

Hatalmas probléma hogy igazából nem bízok benne. Egyszer már megcsinálta, hogy eldobott, ilyenkor megnéztem az állítólagos volt barátai Facebook oldalát, abban az időintervallumban amikor hanyagolt, kezdett el szívezni, és kommentelgetni, hogy legjobb barát stb, amiket nem szokott mondani.

Mindketten Budapesten élünk, ő a IX. én a XI. kerületben, szóval egyes villamossal és sétával lakik összesen 25 percre tőlem, de igyis sokat mondtam szerintem...

Hónapok során összesen 5x találkoztunk. Ez szerintem nagyon kevés. Azt teljesen megértem, hogy nem akar, nincs ereje, de az egy hónapos mosolyszünete után is megígérte, hogy 4-5 naponta fogunk találkozni... Emiatt indult sokszor el vita, én leszögeztem, ha találkozgat másokkal, és velem nem, akkor én többet nem keresem. Ő egyáltalán nem értette hogy ha ez megtörténne miért lennék baj. Én írtam, hogy ha rám nincs ideje, és mással igen, legyen azzal.

Most a helyzet vele elég szomorú, alig ír, mert kb csak azt szokott, de folyamatosan elérhető, szerintem valami új baráti társaság van a képben, emiatt hanyagol, erre rákérdeztem tagad.

Én sokszor elsírom magam, ha arra gondolok, hogy mivan ha mással találkozik, én meg szomorú vagyok egyedül, és én ennyit érek. Ezt is sírva írom le. Én nagyon sok mindent megtettem a srácért, lehet itt szapulom, de nagyon kedvelem, és nem akarom elveszíteni! Viszont azt látom, hogy hanyagol, és ez fáj.

Én kijelentettem neki, hogy ha nem akarja folytatni, akkor jelentse ki és hagyjuk, ő erre nagyon beindult, hogy de akarja, akar még beszélgetni, és elismerte hogy eltávolodtunk picit, a sok veszekedés miatt. Már 3 hete nem veszekedtünk.

Nem tudom mit tegyek, hogy gondolkozzak, így hozzátok fordulok. Beszéltem a szüleimmel, anyukám azt mondja, hogy nem szeretne többet hallani, mert nagyon unja, apám meg beszélni akar vele. Felhoztam a havernak ezt, ő azt mondta nem akar ilyent.

Én rengeteget segítem őt, szóval az se lehet mondani, hogy traktálom őt, hiszen magamról kb semmit nem mondok mostanság, ő meg szeret panaszkodni, kb ennyiből áll a beszélgetés.

**Azt kifelejtettem, hogy sokszor azonnal visszaírok neki, még akkor is ha közben vezetek, hiszen félek, mivanha mással fog, és akkor megint az lesz, mint amikor októberben volt..

Azt is elfelejtettem, hogy nincs ideje... De van. Egésznap otthon van, mert nem vették fel egyetemre, így otthon van mindig. Rengeteg jár a városba ide-oda, szóval nem értem teljesen.

máj. 2. 00:02
 1/9 anonim ***** válasza:
77%

Szia!

Akkor most furát fogok kérdezni, mert nem nagyon derült ki számomra, hogy milyen kapcsolatban is vagytok. Haverként emlegeted meg legjobb barátként, de nekem a leírasod alapján úgy tűnik mintha valami szerelmi kapcsolat lett volna köztetek.

Ezt mist nem bántásként jegyzem meg csak amíg nem tiszta tanacsot sem tudok adni.

Ha legjobb barát és csak ennyi, akkor nem egészséges az ilyen szintű kötődés. Ha viszont mas kapcsolatban voltatok, akkor (is) azt kell, hogy mondjam sajnos ő már nem ugyanazt táplálja irántad mint Te. Úgy tűnik mintha azt akarná elérni a viselkedésével, hogy (bocsáss meg) kopj le, de kimondani nem meri neked. Vagy tiszteletből vagy mert gyáva.

máj. 2. 01:28
 2/9 anonim ***** válasza:
72%

Ez bizony komoly kötődési probléma és látens melegség.Ha bevallod, ha nem.Te nem tudod végre hanyagolni azt, aki teljesen nyilvánvalóan tojik rád.Ő pedig nem mer,vagy nem tud őszinte lenni és megkérni arra,hogy légy oly kedves és szépen libegj ki az életéből.

Ha így megy tovább akkor ez nálad komoly mentális gondot okoz majd !

máj. 2. 04:59
 3/9 Ypszilon1980 ***** válasza:
69%
Nekem is inkább egy inkább erős érzelmi kapcsolatnak tűnik, nem barátságnak. Nem tudom mi az oka, leírásod, fogalmazásod alapján mentálisan nagyon padlón vagy, jó lenne átgondolni ennek mi lehet az oka, talán régi trauma, nem tudom, de az életben meg kell tanulni elengedni dolgokat.
máj. 2. 07:40
 4/9 anonim ***** válasza:
57%

Ez valóban nem egészséges kötődés. Az ennyire agresszív, birtokló ragaszkodással csak ellököd magadtól, lehet pont ezért nincs már annyira kedve találkozni veled.

Baráti kapcsolatként írsz erről a viszonyról, de bennem is felmerült, biztos csakis kizárólag baráti érzelmeket táplálsz az irányába? Egyáltalán nem bántásból vagy kötözködésből kérdezem.

máj. 2. 13:04
 5/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok.

Meleg nem vagyok, csak ő volt az egyetlen egy barátom egész életem során. Mindig is magányos voltam!

Lerázást nem hiszem, volt mikor 2 napig nem írtam, elkezdett zaklatni smsben hogy miért nem írok, és a "légyszi beszélgessünk" duma. Lehet skizofrén, lehet manipulálni próbál.

máj. 2. 15:51
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
De azért azt Te is srzékeled, hogy ez a szintű kötődés vagy érzelem közvetítes nem egeszséges nálad. Főleg egy fiú iránt.
máj. 2. 16:23
 7/9 A kérdező kommentje:
Épp erről szól a kérdés, csak a fogalmazás nem az erősségem.
máj. 2. 17:31
 8/9 anonim ***** válasza:
93%

Ne haragudj, de szerintem Te meleg vagy. Nem bántás, nekem semmi bajom velük. Komolyan!🙂

De szerintem nálad ez áll fenn csak magadnak sem tudtad még bevallani vagy még nem is gondoltál rá. Szeintem keress egy pszichológust es biztos, hogy segíteni fog neked ebben🙂

Teljesen jó indulattal írom.🙂

máj. 2. 17:34
 9/9 anonim válasza:

Nekem volt egy csajszi ismerosom, aki 15 eves korom ota tobbe kevesbe az eletem resze volt, olyan 38 eves koromig. Igazi kis tudathasadt, hol szexi es edes cukorfalat hogy igazi kreten ffej. Oda vissza szenvedtunk, hogy baratok vagyunk, vagy egyutt vagyunk. Mindket oldalon elmult 5-8 pasi/lany, de mi megvoltunk egymasnak. Neha ugy megbantott hogy egy evig nem beszeltunk, aztan ment minden tovabb.

A leszokas ugy tortent, hogy megint egy ideig tokre kedves, aranyos volt, talalkozgattunk, majdnem randi, mondjuk ugy.

Es a legutolso talalkozasnal azt csinalta, hogy minden 3-5 percben megnezte az orajat, es marhara jelezte hogy mennie kell. Igy voltunk egyutt 2-3 orat, a vegere mar annyira felcseszodtem hogy majdnem ott hagytam a barban ahol voltunk. Azutan tobbe nem talalkoztunk.

Talan 7 evvel kesobb megkeresett hogy lett kiskutyajuk - addigra egy jo baratommal volt egyutt, aki a kapcsolat kovetkezteben szinten lekopott rolam - es hogy kell-e kutya.

Nekem az segitett, hogy megbantott annyira, ha eszembe jut es a jo dolgokat probalom felhozni, beugrik az utolso megalazo randi par pillanata. Az eleg.

igazi kis rohadt energiavampir volt. :)

Nagyon jo dontesem volt, hogy leepitettem.

Azt hozza kell tennem, hogy a felesegem nem lenne a felesegem, ha nem ismerem ezt a csajt. Es neki sem lenne a faszija, ha nem ismer engem.

nov. 13. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!