Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egy nárcisztikus személynek...

Egy nárcisztikus személynek feltétlenül kell a párkapcsolat?

Figyelt kérdés

Létezik olyan hogy egy nárcisztikus évek óta egyedülálló?

Létezik olyan hogy annyira el van ragadtatva saját tökéletességétől hogy inkább nincs is neki párja?

2024. máj. 1. 08:11
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Olyan egyformák, mintha az ismerősömet olvasnám, ugyanezeket szokta mondani, az egyik kollégájáról.
2024. máj. 2. 14:52
 12/15 anonim ***** válasza:
17%

8! A nárcisztikusság nagyon nagy spektrumon szór, valamilyen szinten mindenkire jellemző, ez igaz, de a nárcisztikusok nem látják be, hogy vagy rosszabbak másoknál vagy csak nem jobbak másoknál!

Újabb személyes példa az "én nárcisztikusomról" szerinte a tőzsdei kereskedés gusztustalan pénzkeresés mert spekuláció, DE az, hogy ő mesélte nekem, hogy olyanokat megcsinál, mikor pénze van, hogy Amazonon ritka könyveket felvásárol, majd magasabb áron újra meghirdeti az teljesen oké! Azt már nem szánalmas pénzkeresés...ja csak piaci manipuláció!

Vagy! Ő azért nem adja el a budapesti lakását, mert most figyelj: milyen gyorsan nő az ára, és megéri kitartani...ergo SPEKULÁL! De ezt nem látta be, mikor megpróbáltam elmagyarázni neki, meg, hogy az egész rendszer rossz -már a mai kapitalizmus- akkor jött, hogy "ez általánosítással terelés", és megszakította velem a kommunikációt, mert ugye akkor be kellett volna magának vallania, hogy ő pont, hogy spekulálással és manipulálással keres, vagy úgy is szeretne pénzt keresni. De akkor szembe kellett volna néznie magával, erre pedig egy nárcisztikus nem hajlandó!

De ezzel a saját "különlegességét" kellett volna feladnia, hogy "igen én se vagyok különb!" -na erre se hajlandó egy nárcisztius sem. Hogy "vegyüljön a köz"-zel.

Egy nem nárcisztikus ezen azért elgondolkodott volna és nem tűnik el dühében, ő meg igen...mert valahol tudta azért, hogy igazam lehet, de ezt kimondani sosem tudta volna, így inkább elmenekült...

2024. máj. 2. 22:42
 13/15 anonim ***** válasza:
76%
12 Fogalmad sincs, mikrol beszelsz... a narcisztikus jellemvonas spektrumon valoban mindenki rajta van valahol, ezt hol tagadtam? Akikre a kerdezo gondol, az a spektrum legteteje es rajuk hivatkozunk narcisztikuskent. En csak azt irtam a kerdezonek, hogy amiket o a 7. kommentben leirt, az tul altalanos, sok mindenkire igaz, akik normalis emberek ugyebar, es akik a spektrumon lejjebb vannak, pl en vagy te.
2024. máj. 3. 00:08
 14/15 anonim ***** válasza:

13! Az a baj, hogy te azt hiszed a nárcisztikus az csak az, aki effektív diagnosztizált nárcisztikus személyiségzavaros, azt pedig valóban nem tudjuk megállapításai ennyiből. Ráadásul az ilyen emberek ezt sosem látják be maguktól, ők mindig "áldozatok" és pont ők projektálják kifelé, hogy azok a nárcisztikusok akik pl. Kritizálják őket, ezen én is átmentem, hidd el tudom milyen. Mikor a teljesen nárcisztikus

ember mondja rád, hogy te vagy a nárcisztikus csak mert kritizálni mered.

De vissza a lényegre! A nárcisztikus ember még nem feltetlen lesz nárcisztikus személyiségzavaros!

Ez olyan mint a mozgássérült, nem mindegy, hogy valaki csak erősen sántít vagy tolószékben ül. Attól még mindkettő mozgássérült.

2024. máj. 3. 07:59
 15/15 A kérdező kommentje:

Én nem utaltam semmilyen skalara. Tudom, hogy mindenki rajta van valahol. Én is. Biztos nem a teteje, azoknak mint van párja.

Nekem igazából a kérdés még mindig az, hogy egy narcisztikus embernek feltétlen kell e párkapcsolat vagy egy munkahelyen is jól be tudja szerezni az ellátmányt?

2024. máj. 3. 21:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!