Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nárcisztikus lennék?

Nárcisztikus lennék?

Figyelt kérdés

Édesanyám egyértelműen nárcisztikus, nekem pedig a párkapcsolataim botrányosak. Ha szerelmes vagyok nagyon ragaszkodó vagyok imádom a partnerem bármit megtennék érte ezek a kapcsolatok eleg hamar véget értek. Majd volt egy lány akivel sokáig voltam együtt és ő betudta nyomni a nyomó gombokat ekkor dühöngtem és mindent a fejéhez vágtam. ( nárcisztikus düh) alapvetően manipulálni utálok és átlátok sokszor rajta de ebben a kapcsolatomba azért bűntudat keltés meg elhagyassal fenyegetőzés volt a részemről pedig sose akartam hogy vége legyen csak valami felhúzott és kb kikapcsolva tudattalanul nyomtam a hülyeséget.. szakítás után iszonyatos bűntudatom volt mintha az egész kapcsolat lepörgött volna hogy mennyit hibáztam viselkedésben.

Egyébként egyszer se voltam ilyen abúzív párkapcsolatba, anyám tudja beindítani ezt a dolgot nálam hogy kiabáljak.

Járok pszichologushoz, voltam csoportokba de egyenlőre a mi baj van velemre nem kaptam választ.

Én a sok sok interneten fellelhető anyagot olvasva a rejtett nárcizmust olvasva magamra ismertem. Érzésvilágba pedig sokszor úgy gondolom én élek másokért folyton és én hozom az áldozatot.

Van bármi értelmes teszt erre amit szívesen ajánlotok?

Köszönöm.

2023. júl. 18. 21:17
 1/6 anonim ***** válasza:
28%
Nem tudom. Talán tanulmányozhatnád ezt: https://www.youtube.com/watch?v=GjWR5WlYWVM
2023. júl. 18. 21:42
 2/6 A kérdező kommentje:
Sajnos ennyire nem megy az angol :/ a bűnbak dolgot látom én is csináltam velem is csinálták. Köszönöm a választ!
2023. júl. 18. 22:15
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

"Járok pszichologushoz, voltam csoportokba de egyenlőre a mi baj van velemre nem kaptam választ."

Jó esetben ennek nem az a célja, hogy betuszkoljanak egy diagnózis alá, hanem, hogy segítsen a mélyebb megértésben, a harmóniád növelésében.

Diagnózisért orvoshoz kell menned.

Van itt egy ősi Dakota hangoskönyv, 1.5x-ös gyorsítással már talán hallgatható:

https://www.youtube.com/watch?v=gKh51T8XmPw

2023. júl. 19. 10:52
 4/6 anonim válasza:

Azokból, amiket leírtál elég nehéz lenne megálapítani, de én nem hinném, hogy nárcisztikus lennél.

Ha lennének ilyen vonásaid, nem éreznél bűntudatot azért, ahogy bántál a másikkal.

Másodszor meg az, hogy áldozatot hozol valakiért/alkalmazkodsz valakihez általában nem jellemző olyanra, akinek nárcisztikus jegyei vannak...nagyon max. egy kapcsolat elején, amikor még a partner idealizva van.

Abba érdemes belegondolnod pl., hogy hogyan látod az embereket, a saját önbecsülésed mennyire van rendben, mennyire függ másoktól, követnek-e egyfajta mintát a kapcsolataid stb...

2023. júl. 20. 15:47
 5/6 anonim ***** válasza:

Narc viselkedesi mintakat eltanulhatsz a szulotol, de attol meg nem vagy szemelyisegzavaros.

Foleg, ha ennyire tisztaban vagy magaddal.

2023. júl. 23. 21:07
 6/6 anonim ***** válasza:
A pszichológust kellene megkerdezni, ő mondhat diagnózist. De valóban nem az a lényeg, hogy milyen címkével belyegeznek meg.
2023. szept. 20. 09:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!