Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Szociális fóbiás vagy zárkózot...

Szociális fóbiás vagy zárkózott személynek milyen munkakörben tudnak elhelyezkedni, home officeban, vagy irodai környezetben? Könyvelő, alkalmazás fejlesztő, informatikus képzést, érdemes elvégezni? Matematika tudás kettes.

Figyelt kérdés

2024. ápr. 24. 13:01
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Kertgondozás, takarítás, bármilyen online vállalkozás.
2024. máj. 15. 23:09
 12/15 anonim ***** válasza:

Ezek közül a könyvelő. A könyvelőhöz nem kell mély matek, érteni kell a szabályokat, de ezt könyvelő képzésen megtanítják, egyébként is valamilyen programot fogsz használni.

A könyvelőkért szinte verekednek a vállalkozók, ügyfeled mindig lesz.

Meg hát attól is függ, hol volt kettesed, a felsőoktatásban, vagy középiskolában. Ha felsőoktatásban, ez még mindig elegendő, mert elégséges ahhoz, hogy gyakorold a szakmád. Ha középiskolában, akkor sem mindegy, miért lett érettségi kettesed, csak rossz tételt kaptál, vagy jó eszű lennél, de nem tanultál.

Ha diszkalkúliás vagy az más, akkor inkább kerüld a számokkal végzendő munkákat mert ha elnézel, félreolvasol egy számot és rossz eredmény jön ki, pl könyveléskor, abból baj lehet, sok milliós bírság.

Webdesigner, vagy egyéb designer még diszkalkúliásan is lehetsz, alkothatsz szép grafikákat. Ehhez tehetség és érzék kell. Vannak 3D grafikus és 3D animátor képzések, ezekkel is lehet próbálkozni.

2024. máj. 17. 14:26
 13/15 A kérdező kommentje:

12# Köszönöm, hát a matek egyáltalán nem meg. Úgy szereztem meg a 2-est,hogy szóbelizhettem.

A grafikus képzést megnézem.

2024. máj. 17. 17:30
 14/15 anonim ***** válasza:
94%
Egy szociális fóbiásnak jót tenne, ha kipróbálná magát szociális helyzetekben.Nem biztos hogy az lesz neki a legjobb megoldás ha elmegy könyvelőnek vagy programozónak
2024. máj. 20. 01:01
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
A könyvelés miért jó egy szociális fóbiásnak? Én is ezt tanulom, dolgoztam is pár hónapot egy könyvelőirodában. Nem volt túl jó, sok ember van körülötted az irodában, elvárják hogy beszélgess és próbálj beilleszkedni, az ügyfelek is jönnek be állandóan, akikkel szintén jóban kell lenni, vagy telefonon kell beszélni velük, ami megint nehézséget okozhat olyannak, aki nem szeret telefonálni. Engem el is küldtek, bár nem mondták ki, de valószínűleg azért, mert túl zárkózott voltam.
2024. jún. 12. 23:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!