Borderline-ok,rejtett narcisztikusok ti mit dolgoztok?
7-es a narcizmisnak vannak fokozatai. az en rejtett narcim pl qrvara nem latta be, hogy vala _BARMILYEN_ jellegu problema is lenne.
10-bol 11x en voltam szerinte a hibas a helytelen, bantalmazo viselkedeseert. es termeszetesen mindent megerdemeltem, amit kaptam tole :D (rosszat)
Kerdezo
nem tudom hol tartasz az onismeretben, de amit leirtal abbol nekem meg nem az jon le, hogy rejtett narci lennel.
a szuleid miatt serultel egy csomot, rengeteget, de a narcizmus lenyege, hogy gyerekkent kialakitasz magadban egy "sajat - torz - vilagot", amiben te tevedhetetlen vagy, ahol teged nem tudnak bantani es ide menekulsz a kulvilag bantalmazasai, elol.
Itt ugye vagy a szulok agyon ajnarozzak a gyereket es mindent megtehet (elkenyeztetik), ebbol lesz a grandi, vagy elhanyagoljak, bantalmazzak, mint teged, abbol lehetnek a rejtettek.
de a hangsuly itt a torz es a tevedhetetlen-en van. Es azon, hogy ez annyira durvan belejuk ivodik, hogy keptelenek a vilagot realisan latni, ezert vannak ezek a tevkepzeteik meg manipulacios dolgaik.
az, hogy te nagyon lentrol kezdted az eleted es ki akarsz torni, ohgy nagyobb sikerekre vagysz, magasabb eletszinvonalra ez meg onmagaban nem narcizmus, bar ugye rajuk jellemzo ez a hatalomvagy meg megalomania, de a rejtettekre inkabb az allando aldozat szerep, a nulla felelossegvallalas, a nulla empatia es a folyamatos hazudozas, manipulacio jellemzo, meg hogy a 4 fal kozott egy kapcsolatban sarkanyok, kigyok, furiak, mig kifele meg teszik a szepet es/vagy folyamatosan lejaratjak a parjukat es panaszkodnak, jatszak az aldozatot, ezzel akarnak szimpatiat kicsikarni a masikbol.
Es bizz bennem, borzaszto ugyesek ebben.
16-os vagyok meg 1x
ha ketsegeid vannak a sajat narcizmusodat illetoen, akkor mar eleve nem leszel az valoszinuleg, mert a narci _SOHA_, ertsd _SOHA DE SOHA_ nem fogja belatni, hogy vele barmilyen gond van.
a grandi meg elvezi is, hogy ilyen, rohog rajta, ohgy oke, narci vagyok, es? persze belul sir meg egy 5 eves szintjen van.
a rejtett viszont felhaborodik, megvadol barmivel, amivel rad terelheti a hibat es o SOHA nem lesz hibas semmiben.
szoval menj el egy szakemberhez es beszelj errol. Ha vannak is narcisztikus vonasaid, ha szerencsed van, tudsz finomitani rajtuk es dolgozni magadon.
de hidd el, kokemeny (rejtett) narci soha nem irna fel magat a GYK-ra, ohgy rejtett narci vagyok, segitsetek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!