Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Kezelhetnek úgy pszichiátrián,...

Kezelhetnek úgy pszichiátrián, hogy annak ne legyen sehol nyoma?

Figyelt kérdés

ápr. 7. 14:40
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%

Találtam pl. egy felvételi követelményrendszert pedagógusképzésben, ott is pl. leírják (a szöveg vége felé található), hogy kizáró ok a pszichés és mentális rendellenesség.

[link]

ápr. 19. 22:53
 22/27 anonim ***** válasza:
38%
21 kár hogy nem tartják be.
ápr. 20. 14:53
 23/27 anonim ***** válasza:
62%
22-es: Gondolom, a sok bolond pedagógusra gondolsz. Egyrészt nem szűrhető ki minden a felvételkor, másrészt sokan később zakkannak meg. Szaktanároknál meg nem valószínű, hogy van vizsgálat. Nekem tanári végzettségem van, tanárképző főiskolán a 90-es években csak a szaktárgyakból volt felvételi, semmi pszichológiai vizsgálat nem volt.
ápr. 20. 15:01
 24/27 anonim ***** válasza:
92%

20: igen, épp ez a lényeg. Az eeszt semmi kárt nem okoz. Lehet, hogy Pistike nagyon el lesz kenődve, hogy ADHD-sként nem lehet belőle buszsofőr, de azért szerintem ez jogos.

A pedagógusokat tényleg alkalmazzák egyébként kábé bármilyen psz diagnózissal, az egyetlen kivétel, amit láttam (többször is), ha az illető alkoholista és munkaidőben iszik.

ápr. 21. 23:13
 25/27 anonim ***** válasza:
100%

24.: A buszsofőr nem jó példa. Hivatásos sofőrökön felvétel előtt PÁV vizsgálatot végeznek, ott régen is kibukott, ha nem elég jók a reflexei valakinek, figyelemzavara van, stb. Ma már szigorúbb az elbírálás, hogy pl. ne legyenek alvási apnoés sofőrök (veronai busztragédia).

Pedagógusnál nem minden szakon van felvétel előtt ilyen vizsgálat. Pl. tanító szakon azért van fizikai felmérés, mert tesit is oktatnak. Felsős vagy középiskolai szaktanárnál, egyetemi oktatónál csak akkor, ha pl. testnevelő tanár. Egy matektanár lehet akár műlábas is, vagy bottal sántító, a matekot tudja tanítani.

Azt nem tudom, hogy ha egy diplomás és évek óta tanító tanárnál diagnosztizálnak valami komolyabb bajt, pl. skizofréniát, akkor meddig maradhat a munkakörében. Szerintem addig, amíg nem történik meg a következő üzemorvosi vizsgálat. Vagy amíg nem látszik a viselkedésén, hogy elmebaja lett. De pl. lehet, hogy egyetemi oktatónál nem számít, csak kiskorúakat tanító, nevelői funkciót is ellátó személynél (egy egyetemi tanár nem neveli a felnőtt diákjait).

ápr. 21. 23:23
 26/27 anonim ***** válasza:
81%

25: Semmiféle pszichés állapotra vonatkozó felmérés, szűrés nincs a pedagógusképzésben, ott se, ahol kicsi gyerekekkel kell foglalkozni. (Fizikális van csak.) Az üzemorvos is felvesz, éves kontrollon is átenged. Amiről tudok, hogy átment a szűrőn üzemorvosnál: depresszió, bipoláris, borderline, szerhasznalat, több öngyilkossági kísérlet. [Amúgy több a gond azokkal, akik full kretének, csak be se látják és nem kezeltetik]. Másrészt meg alig van pedagógus. Csak azt utasítják el, akit már végképp nagyon muszáj...

De hogy innen elkanyarodjak, én is meg 3 barátom is versenyszférában vagyunk jelenleg, üzemdoki tud mindent, nem problémázik abszolút.

ápr. 21. 23:35
 27/27 anonim ***** válasza:
84%

26.: Üzemorvosa válogatja, mire ugrik.

Hallottam olyat, hogy valakit éjszakai portás munkakörből cukorbetegség miatt küldtek el, mert az üzemorvos nem merte vállalni a felelősséget, ha esetleg munka közben bekómál.

Pedagógusképzésben lehet, hogy nem vizsgálja őket pszichológus, hanem nyilatkozni kell, nincs-e pszichés betegsége. Aztán meg saját felelősség. De ha később munkát vállal valaki, pl. óvónőként és belenéz az üzemorvos az EESZT-be, meglátja, hogy pl. régebben kezelték enyhe depresszióval, kockázatos lehet a dolog.

ápr. 21. 23:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!