10-es: Viszont pályaalkalmasságnál okozhat gondot, mert az üzemorvosnak látnia kell. Vagy ha pl. fegyverviselési engedélyt akar kiváltani.
Az EESZT stigmatizál.
ápr. 19. 21:06
12/27 anonim válasza:
11: Nem stigmatizál, olyan dologban nem akadályoz, ami nem jogos. Szerintem legalábbis nagyon jó, hogy a skizofrének nem válthatnak ki fegyverviselési engedélyt.
ápr. 19. 21:26
13/27 anonim válasza:
12.: Ebben igazad van. Viszont aki kap egy pszichés diagnózist, annak egy csomó dologban korlátozódik az élete. Pl. életében volt egy rövid szakasz, amikor volt egy enyhébb depressziója, vagy valami kisebb szorongása, és már pl. nem lehet rendőr, katona, stb. Amúgy csak a diagnosztizált esetekre igaz ez, aki nem megy orvoshoz pl. enyhe depresszióval és a felvételnél kötelező pszichológiai vizsgálaton jól teljesít, az mehet ilyen pályára.
ápr. 19. 21:48
14/27 anonim válasza:
13: És honnan tudod, hogy az nem jogos? Valószínűleg hozzáértők találták ezt ki, nem holmi dilettánsok.
Nekem például volt depresszió és szorongás diagnózisom és bárcsak fel se vettek volna az egyetemre se arra a szakra, meg a munkahelyekre sem... Akkor ez biztosan nagyon rossz érzés lett volna, de nem b--tam volna el és szenvedtem volna végig hosszú éveket az életemből.
ápr. 19. 22:02
15/27 anonim válasza:
14-es: Örülj, hogy végzettséget szerezhettél és munkahelyeid voltak, bevétellel és nyugdíjjogosultság-szerzéssel. Az egyik legtragikusabb, ha pl. egy depressziós a betegsége miatt nem tud végzettséget szerezni, de dolgozni se tud és emiatt elszegényedik, másoktól kell esetleg függenie.
ápr. 19. 22:07
16/27 anonim válasza:
15: Nem úgy értem, hanem hogy arra a bizonyos szakra. Szerintem jogos lett volna, hogy ellenőrizzék a felvettek pszichés állapotát és az alapján szűrjenek. És akkor kiestem volna, és még 18 évesen kitalálhattam volna, hogy akkor milyen másik szakra menjek, nappalin el is tudtam volna végezni, lett volna belőlem egy jó pénzügyi szakember, vagy akármi. És utána sem szenvedtem volna a munkaerőpiacon.
Így viszont szenvedtem évekig, ráadásul felnőttként munka meg albérlet mellett már se időben se pénzben (ugye az államilag támogatott féléveimnek így lőttek) nem tudok új diplomát szerezni. A megszerzett végzettségemhez passzoló munkakörben meg képtelen vagyok dolgozni. Így érettségivel végezhető munkákat tudok csak vállalni, kevés fizuért, vagy esetleg lehetek még szalagmunkás éjszakai műszakban, az elvileg jobban fizet, csak hát inkább a halál.
ápr. 19. 22:17
17/27 anonim válasza:
De egyébként nagyon speckó esetek ezek. Egy átlagembert, mint ami nagy eséllyel a kérdező is, aki nem akar fegyvert tartani meg katona lenni, nem sok hátrány ér az EESZT miatt. Engem eddig az összes munkahelyemre simán felvettek (dep, szorongás, bipol, személyiségzavar diagnózisokkal).
ápr. 19. 22:22
18/27 anonim válasza:
17 szoval hangulatingaozasos szemelyisegzavarosaknak fegyverengedelyt osztogatnak? Ez marhara biztato... :)))
ápr. 19. 22:26
19/27 anonim válasza:
18: Szerintem olvasd el mégegyszer.😀
ápr. 19. 22:33
20/27 anonim válasza:
17.: Ha valakin nem látszik, hogy ki van készülve idegileg, lehet, hogy felveszik, de vannak időnként üzemorvosi vizsgálatok. Pszichés betegségek sok esetben lehetnek kizáró okok, vagy egyszerűen nem vállalja az üzemorvos a kockázatot vele. Amúgy nemcsak fegyveres testületeknél lehet gond, ha valakinek volt/van valami ilyen gondja, egy buszsofőr, taxisofőr, mozdonyvezető, pilóta munkakörben is lehet gond. De sok helyütt máshol is. Ha valaki pl. ADHD-s, vagy ADD-s, az nagyon sok helyen lehet kizáró ok, hiszen figyelemzavar.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!