Mi vihet rá valakit arra, hogy öngyilkosságot kisérlejjen meg?
Egyik kollégám, tavaly decemberben öngyilkosságot követtet el. Felakasztotta magát a garázsban, amíg a felesége és a gyerekei a házban pihentek. A kötél nem volt elég erős, hogy megtartsa a súlyát, így az elszakadt és a kollégám leesett. Erre zajra ment ki a felesége, hogy mi történt. Látta a férjét a betonon, és hívta is a mentőket.
Én csak most tudtam meg az esetett, de számomra elképzelhetetlen. Tudomásom szerint nem volt neki semmilyen problémája, és anyagilag is rendben voltak.
Az a baj mindig ez az első reakció, hogy jaj hát mi gondja lehetett.
Senki nem reklámozza, (főleg a munkahelyén) hogyha valami komoly gondja van.
Én sem vagyok jól lelkileg, mégsem híresztelem.
Valószínűleg súlyos oka volt annak amit tett a kollégád és nagyon el lehetett keseredve. Szomorú.
Nagyon sokféle ok létezik, aminek elég nagy százaléka olyan, ami egy külsősnek, idegennek fel sem biztos, hogy tűnik. De vannak olyan esetek is, amikor annyira nem látszódik, érződik valakin, hogy ilyesmin gondolkodik, hogy a legközelebbi hozzátartozók sem észlelik időben a bajt.
Gyakori kiváltóok a bántalmazás, bullying, főleg a tinik, fiatalok körében, akkor a szerelmi bánat (viszonzatlan szerelem, megcsalás/félrelépés, szakítás, házasság/esküvő lefújása), kortól függetlenül. Ezeken kívül a csalódások, különféle helyzetek, amik után kilátástalannak érzi az ember a helyzetét (nagyobb bírság, börtönbüntetés, hatalmas pénzvesztés), a kiégés, depresszió is vezethet ehhez, megszégyenülés, elfojtott traumák is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!