Lehet-e Asperger szindrómája a Dr. Karsai Dániel Alkotmányjogász ügyvéd úrnak?
Amikor a régi felvételt néztem, amikor nem volt ALS betegsége akkor azt láttam a kezében a tollának a kupakját forgatta. Közben mosolyog és néha a kezében lévő tollnak a kupakját figyeli.
https://www.youtube.com/watch?v=UCCFiipfW_Q&t=511s&ab_channe..
Viszont az ALS betegsége alatt a WMN magazinnak ezt nyilatkozta 2024. Január közepén. Olyan érzésem van, mintha nem tudná felmérni azt a véleményt amit mond az másoknak sértő lehet.
Én megbocsájtottam neki a véleményében, mert tudom nagyon beteg már az ALS betegsége végett. És ha nem volna ALS beteg akkor is megbocsájtottam volna neki, az alábbi véleménye végett ha ki mondta volna a kerekes székes nőkről a véleményét.
[…] Rengeteg nő érdeklődik irántam, de mindenkiben az anyai ösztönt ébresztem föl, a nőit nem. Amit teljesen megértek. Nekem sem a kerekesszékes nyomorék nők tetszenek az utcán, most sem. És ez az én számból nem sértés. Nagyon furcsa átélni mindezt. Két évvel ezelőtt más volt a helyzetem az ismerkedés frontján. Most fel sem merül. Vállalom, hogy férfiként elsődleges fizikai igényem továbbra is lenne rá.”

[…] Rengeteg nő érdeklődik irántam, de mindenkiben az anyai ösztönt ébresztem föl, a nőit nem. Amit teljesen megértek. Nekem sem a kerekesszékes nyomorék nők tetszenek az utcán, most sem. És ez az én számból nem sértés. Nagyon furcsa átélni mindezt. Két évvel ezelőtt más volt a helyzetem az ismerkedés frontján. Most fel sem merül. Vállalom, hogy férfiként elsődleges fizikai igényem továbbra is lenne rá.”
Elfogadom a csípős véleményét a kerekes székes nőkről, a Dr. Karsai Dániel Alkotmányjogász ügyvéd úrnak, még akkor is elfogadnám ha nem volna ALS beteg.
Valójában tudom helyén van a szíve, csak ezért fogalmazott ilyen csípősen a kerekes székes nőkről mert azt illusztrálta, hogy a Magyar társadalom többsége egészséges nem fogyatékossággal élő partnere vágyik, és sajnos nem látják az értéket a fogyatékossággal élőkben.
Ami sajnos annak köszönhető, hogy igen kevés a nyugdíjszerű ellátásaik a fogyatékossággal élőknek: és így az ép emberek nem vágynak fogyatékossággal élő párjukra, ami érthető is mert evvel hátrányba kerülnének anyagilag az ép emberek ha fogyatékossággal élő párjuk lenne. És a fogyatékossággal élő embereknek sem könnyű, ha nem tudnak lépést tartani az ép párjukkal.
Saját bőrön érzem tökéletesen, hogy mennyire kevés a Rokkantsági járadék és a Fogyatékossági támogatás összege. És a fizetésük is a fogyatékossággal élőknek.
De egy biztos nem vagyok hajlandó hátat fordítani a Dr. Karsai Dániel Alkotmányjogász ügyvéd úrnak. Sajnáltam őt amikor a FIDESZ-es képviselők hátat fordítottak neki a parlamentben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!