Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Végül is mi van velem?

Végül is mi van velem?

Figyelt kérdés

Jelenleg a 30-as éveimben járok. Amíg egyben volt a családunk (kb 20 éves korom), addig totál elvoltam hanyagolva érzelmileg (utána is). Soha egy beszélgetés az érzésekről, soha egy spontán ölelés... nem lehetett a szülők előtt komolyabban megnyílni, ha valami gondom volt. Mindenféle rossz szokásba és függőségbe menekültem (a mai napig egyébként). Szerencsére nem szerhasználat. A szüleim házassága és igazából az egész családi életünk egy kifelé megjátszott illúzió volt... amúgy üres volt az egész. A szülők ugyan nem piáltak és nem verekedtek, de nem volt ritka közöttük a veszekedés, amit én is végig hallgathattam. Vagy akár érzelmei bántalmazás (az én irányomba is). Mindig gondjaim voltak a tanulással. Nem a képességeim miatt, hanem a motiváció nem volt meg. A mai napig nincs meg. Tudom, hogy mit kellene csinálnom, de mégsem teszem. 0 önbizalom, 0 akaraterő, 0 önértékelés. Jelenleg egy csődtömegnek érzem magam. Volt korábban néhány párkapcsolatom, de az sincs már egy ideje. Se munkám, se életem... Az édesanyámmal élek. Azt sem mondanám, hogy sok barát van az életemben. Sőt, igazából talán ők is csak haverok. Nem igazán keresnek, ha én nem keresem őket. Egyébként pedig, ha úgy van, akkor szaladok az emberek után és akár a saját igényeimet háttérbe szorítva is segítek nekik. Gondolom jól esne a figyelem és az elismerés. Áh, igazából még megfogalmazni/leírni sem könnyű ezt az egészet... oldalakat lehetne még pötyögni erről... Mégsem tudom, hogy végül is mi van velem.

Te hogy kezdenél el kimászni ebből?

2024. márc. 8. 00:04
 1/3 anonim ***** válasza:
66%
Hát mivel 99% hogy csávó vagy kevesebben fognak írni de én azt tudom mondani hogy keress fel egy pszichológust
2024. márc. 8. 00:23
 2/3 anonim ***** válasza:

En nem javaslom annyira a pszichologust, statisztika szerint valakinek az is jo mint monoterapia, valakinek a pszichiatria, valakinek a kevert. De te azt irtad, hogy fuggosegbe menekultel, ami mar nem pszichologiai eset, addiktologia ami pszichiatriahoz tartozik hatalmas reszben. Ezt pszichologus nem tudja kezelni, ahogy a cigizest sem vagy alkoholistakat, ez mind szenvedelybetegseg, amik mentalis betegsegek.

En tamogatom a pszichologus reszt, de elsosorban a pszichiatert. A pszichiater tudja megmondani, mi kell, mi nem kell. Az hogy milyen a nemed nem tudom. Az, hogy mindig voltak gondjaid a tanulassal jonni fognak hogy akkor ADHD, hiaba voltal depressziv, feszult hangulatban. Egy rossz kornyezetben felnoni is borzaszto szar. En is abban nottem fel.

Ahogy latom teged is eltartanak joforman, anyukaddal elsz, nincs melo, gondolom nincsenek megelegedve veled, enyhen szolva, ebben elegge hasonlitunk. Nagyon sok faktor amit leirtal az - nem akarok foteldiagnosztizalni - de major depressziora utal. En a helyedben kernek idopontot pszichiaterhez (beutalo kell), illetve elkezdenek pszichologushoz is jarni. En eloszor pszichologushoz jartam, es ajanlotta a pszichiatert utana, hogy gyorsan beallitsak a gyogyszerem korhazban, ami meg is tortent, mondjuk ezt mar a pszichiater ajanlotta a gyors beallitast.

Hogy mi van veled, az majd eldol akar pszichologussal akar pszichiaterrel es nem itt foteldiagnozissal.

2024. márc. 8. 10:33
 3/3 anonim ***** válasza:

Először is fogadd el, hogy ez valamilyen szinten egész életedben végig fog kísérni. Előéleted hatással van személyiségedre. De ez nem baj, így is lehet teljes az élet, sőt, megvannak ennek az előnyei is.

Másfelől viszont nem kell boldogtalannak lenned azért, mert eddig az voltál. Minden nap történhet valami, ami nagy változást hoz. Sosem késő elkezdeni!

Hogy kezdenék el kimászni ebből? Úgy is mondhatnám, mi az, ami jelenleg is segít felszínen maradni?

Lekötném magam valamivel. Munka, tanulás, hobbi. Hasznos dolgok, amelyekben örömödet is lelheted, ha jól választod meg. Segít elterelni a figyelmedet a helyzetedről, a pótcselekvésekről, sikerélményeket nyújt, és elismerést is kaphatsz.

Írtad, hogy emberi kapcsolataid voltak (ami sok hasonlóan érző ember esetén hiányzik). Lehet, hogy nem voltak elég mélyek? Nem nyíltál meg nekik eléggé? Persze, nem lehet csak úgy bepótolni most a tizenéves korban hiányzó szeretetkapcsolatokat, de lehet, hogy jót tenne neked, ha lenne valaki, akivel egy rugóra jár az agyatok. Ez még párkapcsolatban sincs mindig így!

2024. márc. 8. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!