Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depresaziós zavarral mennyire...

Depresaziós zavarral mennyire vagyok alkalmas a továbbtanulásra?

Figyelt kérdés

2024. márc. 6. 17:09
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
86%

Lehet én voltam túl hurrá optimista,mint 7-es válaszoló,de én komolyan is gondoltam.Bipoláris zavarom van és ADHD-m mégis ment az egyetem.

Igen,az enyém nem "igazi" sima depresszió,de voltam már olyan fázisban a bipoláris miatt.Ha kezelik az embert és küzd, akkor mehet.

2024. márc. 7. 16:58
 12/19 anonim ***** válasza:
93%

Én ismerek társadalomtudományi szakon egy ambíciózus és tehetséges srácot, aki skizofrén, mégis funkcionál és jól tanul, ért ahhoz, amit tanul és dolgozik is benne.

Ilyenkor mi vann, hm?

Az 1es válaszoló nagyon felcseszett. Igazából Amerika említése miatt.

A helyzet az, hogy amcsiban miért történnek ilyen dolgok az nagyon összetett és van egy probléma is ami valós.

Ott olyan biztosítási, EÜ rendszer van, hogy egyszerű fogfájásra akár komoly drognak minődülő "gyógyszereket" adnak. Kb. "ez" ér össze azzal, hogy a mai világban nem társadalmakról beszélünk, hanem roncstársadalmakról. Amerika ezzel meg élen jár.

Az viszont igaz, hogy ez már kezd begyűrűzni a mi térségünkbe is. Lásd; Szerbia és Csehország a közelmúltban. Véleményem szerint ezek a roncstársadalmiság példái.

Tehát aki beteg, személyiségzavaros nem egyenlő azzal, hogy kiirtja az egyetemét. Ez nem így működik, és csúnya sarkítás, leegyszerűsítés.

2024. márc. 7. 17:25
 13/19 anonim ***** válasza:
69%

“ilyenkor mi van, hm?”

Különböző eseteket, különböző betegségeket, Különböző stádiumban lévő, vagy fokozatban lévő betegségeket és kezelt meg kezeletlen betegségeket nem lehet összehasonlítani.

2024. márc. 7. 18:02
 14/19 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó.Azért egy skizofrénia bárhogyan is nézzük sokkal komolyabb,mint egy depresszió.
2024. márc. 7. 18:12
 15/19 anonim ***** válasza:
77%

14

Azert ezzel vitaba szallnek, en voltam osztalyon aki irt.

Mind a kettonek van spektruma. ahogy irtak, Ha a pszichotikus allapot kb havonta jon elo, es a hangulatara szed megfelelo gyogyszert, a depressziosnak kb dysthimiaja van vagy sulyos rekurrens depresszioja, akkor a depressziosra menne a merleg.

De lehet ez ugyanugy forditva. Ez ket kulonbozo betegseg, nem igazan lehet osszehasonlitani hogy melyik durvabb melyik nem. Talan azt, hogy melyiket nehezebb kezelni, melyiket nem - de azt a pszichiaterek tudjak megmondani de az az erzesem ok is ezt mondanak.

Meg akkor ott vannak a heroinosok akik addiktologian vannak. Akkor kinek a kemenyebb? A heroin lejovonek vagy a skizofrennek? Mert o is egyfajt depresszioban es sovargasban szenved. Erted... nem igazan lehet osszehasonlitani

2024. márc. 7. 18:18
 16/19 anonim ***** válasza:
66%
Véletlenül se komolyabb. Nem személyesen de ismerek olyat aki skrizofén. Annyiba merül ki neki(mert nem súlyosan beteg), hogy üldözési mániája van néha. Pl. azt érzi követik. De anno a sulimba több diák meg öngyilkos lett mert depressziós volt. Akkor melyik a súlyosabb?
2024. márc. 7. 18:38
 17/19 anonim ***** válasza:
19%
Semennyire
2024. márc. 11. 17:13
 18/19 anonim ***** válasza:
92%

Én 13 éves koromban öltem meg magam nagyon majdnem direkt, tehát a depresszióm mértéke adott a továbbtanulásig, mégis elvégeztem előbb egy gimnáziumot, majd egy egyetemet, aztán meg egy főiskolát is.

Persze, hogy vannak szintjei a depressziónak, de az is igaz, hogy a felsőoktatási intézményekben a maximumot kell nyújtanod magadból, ami csak akkor sikerülhet, ahogy már más is írta, ha jól választasz szakot, ha olyan szakot választasz, amely ha eszedbe jut, akkor maximális kíváncsiság és lelkesedés lobban föl benned, nem csak az, hogy jó lenne vmi diploma.

Azt is hadd áruljam el, kedves továbbtanulásra készülő barátaim, hogy tényleg közel mindegy, hogy mit tanultok, csak legyen diplomátok, amit viszont nagyjából csak akkor van esélyetek meg is szerezni, ha olyan dolgokat tanultok, amelyek nagyon is érdekelnek. Persze lehet halasztani is meg szakot is lehet váltani, érdeklődjetek utána a választott szakotoknak minél jobban!

Az is igaz, hogy érdemes minél hamarabb pszichoterápiába kezdened kérdező, de mindenki más is, hiszen minél hamarabb ismeri meg magát valaki, annál könnyebben tud új anyagot befogadni.

Összesítve tehát szerintem az nagyon jó, hogy tisztában vagy az állapotoddal, attól még alkalmas vagy a továbbtanulásra, ám muszáj mihamarabb megkezdened kezelni is az állapotodat, akár továbbtanulsz, akár nem, hiszen amúgy amúgy is te maradsz saját magaddal és a depresszióddal, abból meg semmi jó nem lehet, ugye.

2024. márc. 16. 14:41
 19/19 anonim ***** válasza:
83%

Kérdező, kezeltesd a depressziódat és nyugodtan jelentkezz egyetemre. Jó ha tudod, hogy a depressziósok között eléggé felülreprezentáltak a tehetséges emberek az átlag populációhoz képest. Sok olyan kiemelkedő tudósról és művészről lehet tudni, akik depressziósak voltak. Van egy olyan elmélet, amely szerint a depresszióra hajlamosító gének egyszersmind hozzájárulnak az adott személy érzelmi, képzeleti, intellektuális belső világának fejlődéséhez.

[link]

2024. ápr. 15. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!