Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A meditáció képes regenerálni...

A meditáció képes regenerálni az agyat?

Figyelt kérdés

Töltőgáz függő vagyok.

3 év eltelt úgy hogy rendszeresen szívtam mert tök mókás hallucinációkat éltem meg tőle és ráadásul egyszerű út volt a beàlláshoz. Eljutottam odaàig hogy már egyáltalán nem adja azt az izgalmas érzést mint eleinte , és nagyon sok pénzt herdáltam el rà . Megbántam hogy ilyen ostoba voltam hiszen roncsolhattam vele a saját agyamat, bár nem tudom mekkora kárt szenvedhettem , de olvastam hogy maradandó károkat okoz. Ennek ellenére folytattam.

Eldöntöttem hogy leállok vele (egy hete nem használtam)

Ha nem szívom akkor egy idő után visszakerülhetek olyan mentàlis állapotba mintha életemben egy palackot sem szívtam volna?

Ha nem, akkor a meditàció segít a regenerálódásban?

márc. 3. 16:18
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
Segíthet a meditáció. Alapjában véve nagyon hasznos, de vigyázni kell vele. Abban az állapotban a gondolatok ereje megnő, és akár káros is lehet. Drukkolok, hogy sikerüljön jobbá tenni az életedet.
jún. 11. 08:50
 12/12 anonim ***** válasza:
Ja, meg még annyit, hogy végeztek kutatók vizsgálatokat olyan szerzeteseken, akik évtizedek óta meditálnak. Megállapították, hogy az agy nem leépült, hanem inkább nőtt a szürkeállomány mennyisége. Vagyis az agy amikor pihen, fejlődik, életkortól függetlenül.
jún. 11. 08:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!