Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Most mit csináljak? Kivel...

Most mit csináljak? Kivel írathatnám fel?

Figyelt kérdés
Voltam a háziorvosomnál és nem írt fel egy bizonyos nyugtatót, pedig szükségem lenne rá. Az ok most teljesen mindegy, pszichiáterhez nem járok, nincs is rá pénzem. Egy másik orvossal felírathatom? Fogadna egyáltalán másik orvos attól, hogy még nem oda tartozom?
2010. okt. 25. 09:08
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Már szedtem, a barátnőm adott az övéből és használt. Ugye az ő gyógyszere is véges, tehát tőle már nem kérhetek.
2010. okt. 25. 10:01
 12/26 anonim ***** válasza:
Én értem a problémád. Én is elkezdtem szedni frontint, most 1 hónapja, 3szor 1et, kb 1 hónapig használt és úgy érzem mintha semmit se vennék be, mondhatni rászoktam, már nem ér semmit. Emelni nem akarom az adagot, mert később annál nehezebb lesz a leszokás, szoktam már le, tudom milyen. Gondoltam kihúzom addig nincs meg az időpontom a pszichiátriára, de nem érdemes magadon kísérletezni. Nem tudom bnőd hogy szedi, orvos írja e fel, az, hogy jobban lettél a nyugtatótól, azt jelenti, hogy el kéne menned egy pszichiáterhez. Metrt aki nem beteg az bekábul tőle stb...Ugyanis a nyugtatók csak átmeneti megoldásnak jók, az antidepresszáns gyógyít meg, akármilyen mentális betegséged van szinte, pánikbetegség, szorongás, depresszió, mániás depresszió, mindre az antidepresszáns a megoldás. Én csak tapasztalatból beszélek. Az ellenőrizetlen gyógyszerszedés függőséghez vezet, ezt veheted úgy, hogy milyen hülyeségeket beszélek, de tényleg így van, meg akarsz gyógyulni vagy drogos akarsz lenni? Mondom nekem a 3 db per nap már semmit se ér egy hónap után!!!!!, annak idején is ennyit szedtem, de mellette antidepresszánst, úgy jöttem helyre. Ha kérdésed van, írj nyugodtan.
2010. okt. 25. 10:24
 13/26 anonim ***** válasza:
Még vmi, én is járok pszichiáterhez, csak 1 hónapot kell várnom az idöpontra mert nem mondtam, hogy sürgős, gondoltam addig kezelem magam.....A pszichiátria ingyenes!!!!!
2010. okt. 25. 10:25
 14/26 anonim ***** válasza:

Szerinted miért nem írta fel? Ez nem úgy működik normális orvosoknál, hogy te mondasz egy gyógyszer nevet, mert te megállapítottad, hogy ez a bajod, és ezt akarod szedni.

Ha szükséged van rá, akkor igenis menj el pszichiáterhez.

2010. okt. 25. 10:32
 15/26 anonim ***** válasza:
Van olyan orvos aki felírja, pl nekem anyukám iratta fel a saját nevére, de a háziorvos elég jól ismer minket, anyukám felnőtt nő, de gondolom egy fiatal vagy, neked elhiszem, hogy nem szívesen írta fel a nyugtatót.
2010. okt. 25. 10:41
 16/26 anonim ***** válasza:
megint én :) És az orvos nem kérdezte mire kell? Te mit mondtál, mert ha panaszaid vannak, meg kellett volna, hogy kérdezze, és tovább kellett volna küldjön szakorvoshoz. Ha nem tette, akkor az orvos viselkedésével nem értek egyet.
2010. okt. 25. 10:56
 17/26 anonim ***** válasza:

Igen ezt hívják függőségnek!!!! A házidoki meg erre szépen rájött. Mindenféle mentális problémával pszichiáterhez, pszichológushoz kell fordulni. Miért nem tetted eddig meg? Egyrészt azért, mert ő tudja a gyógyszerelést (mikor mire mit), másrészt, ha a háttérproblémát nem kezelitek, akkor egyáltalán nem fogsz meggyógyulni.

Én sem írnám fel neked pszichiátriai vizsgálat és vélemény nélkül! Főleg, hogy bizonyos pszichiátriai gyógyszerek erős függést okozhatnak, mindenképpen kontrollal szabad őket szedni. Ha már ott tartasz, hogy megölöd magad, akkor pláne szakemberhez kell fordulni!

Esetleg azt szeretnéd megvárni, amíg a mentő fog bevinni rögtön a figyelőbe? Mert így az lesz a következő lépés!

2010. okt. 25. 17:14
 18/26 anonim ***** válasza:
Másik dolog: a pszichiáter nem kerül pénzbe, van TB-d fizeted. Be kell battyogni az ideggondozóba, vagy a kórház pszichiátriai osztályára és fogadni fognak beutaló nélkül.
2010. okt. 25. 17:17
 19/26 A kérdező kommentje:

Nem vagyok függő, hiszen életemben alig pár szemet vettem be ebből a gyógyszerből és mást még eddig soha nem is szedtem.

Szóval nincs rá mód, hogy valahogy vényköteles gyógyszerhez jussak?

2010. okt. 25. 17:40
 20/26 anonim ***** válasza:
NINCS!!!!!
2010. okt. 25. 17:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!