Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziósan hogyan vállaljak...

Depressziósan hogyan vállaljak babát?

Figyelt kérdés
Szeretnék de gyógyszert szedek és félek, bár az orvos szerint lehetséges.
2010. okt. 24. 23:01
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem amíg depressziós vagy, ne vállalj gyereket. Amikor magad alatt vagy, a tested sem működik 100%-osan, és erre a gyógyszerek még rátesznek egy lapáttal... Sajnálom, de szerintem még várj egy kicsit. Jobbulást!
2010. okt. 24. 23:09
 2/6 anonim ***** válasza:

Biológiailag lehetséges, igaza van az orvosodnak. Csak nem biztos, hogy a már meglévő és kezelés alatt áló depressziódon segítene egy terhesség és egy baba. Nagyon sok kismama jár abban a cipőben, hogy a terhessége alatt zuhan a depibe, aggódik, hogy elég jó szülő lesz-e, vagy szülés után a bezártság-érzés, a fáradtság tesz rá nekik egy lapáttal. Te pedig ebben a szituban már eleve mínusz 1-ről indulsz.

Találd meg a depressziód okát, kezeljétek ki, szabadulj meg tőle, és sokkal nagyobb örömmel fogsz nekivágni a gyerekvállalás szépségeinek.

2010. okt. 24. 23:13
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is hasonlóan vagyok, szeretnék nemsokára babát, de sajnos közben pánikbeteg lettem, gyógyszert szedek stb, orvost még nem kérdeztem a dologról. Viszont egy másik megközelítés lehet, hogy pont a baba miatt jön helyre a depressziód :) Ez most egy pozitív megközelítés, de ki tudja, nekem pl a macskáim segítenek a betegségemben, jó, tudom, őket nem kellett megszülnöm, de már az, hogy gondoskodhatok róluk, sokkal jobban vagyok tőle. :)
2010. okt. 25. 10:30
 4/6 anonim válasza:
Nekem van egy 5 éves gyönyörű kisfiam. Mindig szerettem volna két gyereket, de most én is gyógyszert szedek sajnos. Depressziós vagyok, vagy inkább szorongó, rengeteget szomorkodom, gondolkodom hogy tudnám magam meggyógyítani. Miden kis dolog fel tud idegesíteni, a szomszéd ha zajos, mondjuk az jogos, mert a szoba abalakunk alatt pakol, reggel ami teljesen behallatszik. 32 éves vagyok szeretnék még egy babát, ha letudom a gyógyszert tenni, de ettől is szorongok hogy le tudom-e valamikor tenni? stb.
2010. okt. 25. 11:21
 5/6 anonim ***** válasza:

én is gyógyszert szedtem, amikor babát vállaltam. a gyógyszert elhaygtam, se nekem, se a babának nem lett baja, persze kicsit rosszul voltam eleinte a gyógyszer hiánya miatt. egyébként vannak olyan antidepresszánsok, amiket a 3. hónap után lehet szedni végig.

nehogy ár ez eltántorítson titeket a gyerekvállalástól! orvost kell megkérdezni!

2010. okt. 25. 14:11
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a hozzászólásokat! :) Nagyon megfogom gondolni hogy mit tegyek! Továbbra is várom még azok válaszát akik hasonló cipőben járnak!
2010. okt. 25. 15:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!