Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Nem tudom elfogadni hogy...

Nem tudom elfogadni hogy nincs kislányunk, mit tudok tenni?

Figyelt kérdés
3 fiunk van, mindig abban reménykedtem h lesz majd lány is, kiskoromtól kezdve erre vágytam. Jartam 2 évig pszichológushoz is hogy ezt elfogadjam de nem megy. Sajnos a házasságunkra is hatással van, a gyerekeimet imádom, nem az a baj így utólag h ők fiúk hanem hogy így élem le az életem hogy nem tapasztalom meg milyen egy kislányt felnevelni. Tényleg már mindent próbáltam de megrekedtem....csak ezen kattog az agyam. Borzalom. Gyűlölöm ezt a helyzetet. Mit tegyek szerintetek? Kitől tudok segítséget kérni?pszichologust ott hagytam mert csak felszínre hozott más problémákat ami miatt most nem tartom a családommal a kapcsolatot. De ugyanugy vagy még jobban szeretnék lányt. Sosem voltam az a fiús anyuka....ennek ellenére próbálok mindent megtenni h ők boldogok legyenek. De ha látok kislányt utcán vagy oviban elszomorodom. Tényleg mindennapomra rányomja a bélyeget és nem tudok szabadulni ettöl.
2024. febr. 22. 21:22
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
65%
Irigylem a problémád. Én beérném azzal is, hogyha egészséges lenne. De majd megküzdünk mindketten azzal, amit dobott a gép.
2024. febr. 22. 21:36
 2/20 anonim ***** válasza:
47%
Neveld őket és bízz majd az unokában
2024. febr. 22. 21:40
 3/20 A kérdező kommentje:
Pont ez a lényeg. Mindenkinek meg van a sajat problemaja. Es en ezzel most legyek boldogabb h neked mas bajod van? Ettöl még szar mindennapom... attol h neked mas a bajod efyik sem kisebb nagyobb mert mindenhigyan boldogtalan az adott ember. Nem tudok az erzeseimen valtoztatni. Amugy mar meggyogyultam egyszer panikbetegségból. Korhazban is voltam 1 honapot miatta. Szal tudom milyen ha vkinek "komolyabb" baja van de ettől még boldogtalan vagyok
2024. febr. 22. 21:40
 4/20 A kérdező kommentje:
Nem akarok lány unokakat. Ha nem lesz lányom isten ments h pont lány unokam legyen
2024. febr. 22. 21:41
 5/20 anonim ***** válasza:
100%
4 hat ezt a logikát nem értem
2024. febr. 22. 21:42
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte leszek, valószínűleg, ha már a pszichológus se tudott ezzel mit tenni, akkor lehet, hogy ez az érzés el se fog múlni teljesen. Esetleg keress másik pszichológust, ha az se segít, akkor ez van. Ez a "kereszted"

Annyiból értelek meg egyrészt, hogy nyilván nem direkt csinálod. Az ember az érzelmeiről nem tehet. AZ csak úgy jön. Mindenki problémája a legnagyobb. Én is tragédiáztam már olyan apró hülyeségeken, hogy az valami elképesztő.

Másrészt annyiból nem értelek meg, hogy mégis anya vagy... Van 3 egészséges gyermeked. Fiaiddal is lehetnek élményeid, ugyanúgy ahogy a lányokkal is. Nekem egy sincs.

Amúgy csak a kérdést elolvasva, hirtelen azt hittem, hogy meghalt a lányod. Az se lenne jobb.

Szerintem tanulj meg jelenben lenni, az elősegíti az elfogadást és kevésbé figyelsz a hiányosságokra.

2024. febr. 22. 21:44
 7/20 A kérdező kommentje:
Az unoka nem olyan mint a lányod. Foleg nem fius mamáknal. Nalunk anyosom is le se szarja unokakat csak az anyukám segit.
2024. febr. 22. 21:44
 8/20 A kérdező kommentje:
Kedves 6-os, így élem túl a mindennapokat pont ahigy írod! Egy ideig jó de aztán visszazuhanok a mélybe. Elvesztem a türelmem is ingerült leszek mindenkivel. Rengeteg programot csinálunk fiukkal pont emiatt is de nem tudok felhőtlen boldog lenni.
2024. febr. 22. 21:47
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Hat fogadj orokbe egy lanyt.
2024. febr. 22. 21:52
 10/20 anonim válasza:
100%

Szerintem nálad elsősorban az a gond, hogy felhozott a pszichológus olyan kérdéseket, amik miatt rosszul érzed magad. Ezekkel pedig nem mersz szembenézni.

Egyrészt azt gondolom, alaposan meg kéne gondolnod, kinek mit kommentálsz vissza - igaz, hogy mindenkinek megvan a keresztje, de van, akinek igenis az lenne az áldás, hogyha egészséges gyereke lenne, nem gondolom, hogy jogod van lehurrogni valakit vagy úgy visszaszólni, ahogy a kommentedben tetted. Gondolj bele, neked milyen érzés lenne!

Másrészt HÁROM gyermeked van, van, akinek nincs egy sem, ilyen vagy olyan okokból. Szerintem, ha nem múltál még el 40, és vagytok olyan helyzetben anyagilag, akkor próbálkozzatok, bár ahogy írod, a házasságodra is rányomja ez a bélyegét.

Meg kéne vizsgálnod, hogy honnan ered ez az egész, hogy ennyire vágysz egy kislányra. Nézd, én teljesen őszinte leszek veled, ami történik, szerintem nem a világ vége. Sokan úgy élik le az életüket, hogy egyáltalán még esélyük sem lehet gyermeket vállalni. Ha ennyire szeretnéd, gondolkodjatok el az örökbefogadáson.

Félre ne értsd, nem ledegradálom a problémád, mert megértem, ha ez neked fájdalmas, de itt sokkal mélyebbről jövő probléma van, mint az, hogy fiaid vannak egy kislány helyett. És ezt ha nem kezeled, ez fogja pumpálni beléd a rossz érzéseket, emiatt leszel ingerült, depressziós.

Amit az unokakákról írsz, az meg baromság, szerintem pont, hogy az lenne a legszebb, ha nagymamaként lány unokád lenne majd - de ahogy látom erre is csak morcosan ellentmondtál már egy előttem kommentelőnek.

Nem azért nem vagy "felhőtlenül boldog", mert nincs kislányod szerintem, hanem amiatt, mert feltörtek benned traumák, rossz érzések, amiket meg kell oldani.

2024. febr. 22. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!