Skizofrénia vagy egyéb mentális betegség?
Sziasztok!
A kérdésem egy kissé bonyolult.Egy elég szorongó ember vagyok aki fél a betegségektől illetve vannak kényszer betegségre utaló jeleim is.
Az utóbbi időben nagyon elkezdtem félni a skizofréniától.Hallucinációim nincsenek viszont amitől tartok azok a téveszmék.Például ha egy lánynak belájkolom a képét utána feldobja a facebook már azt gondolom rám keresett,vagy éppen tetszek neki. Megnézem a sztoriját és utána egyből priváttá teszi a profilját már azt gondolom ezt miattam teszi és most ő is éppen rám gondol.Tehát direkt csinálja.Ezek a valószínüleg téves gondolatok utalhatnak skizofréniára vagy egyéb mentális betegségre?
A következő problémám amitől félek,azok a különböző kényszer dolgaim. Nagyon félek a haláltól és az öregedéstől ezért valamiért kialakult bennem az,hogy ha bizonyos dolgokat 2x megcsinálok,bizonyos szavakat kimondom többször,az ajtót többször csukom be akkor sokáig fogok élni és a feszültség egy időre csökken,természetesen nem sokáig.
Ez esetben is lehetne skizofréniára gyanakodni?
Válaszotokat előre is köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!